Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 15.10.2012.

14:50

Odbojkaši saznali protivnike na EP

Odbojkaši Srbije igraće sledeće godine na Evropskom prvenstvu u Grupi C protiv Finske i Holandije, kao i sa pobednikom duela Hrvatska - Slovenija.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Reprezentacija Srbije će tako započeti odbranu titule šampiona Starog kontinenta, koju je osvojila pobedivši Italiju sa 3:1 u finalu u Beču.

Dvomeč koji igraju Hrvatska i Slovenija igraće se 1. i 8. juna sledeće godine.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije odigraće prvu utakmicu C grupe prvenstva Evrope 2013. u Herningu, u Danskoj, sa pobednikom dvomeča 3. runde kvalifikacija Hrvatska - Slovenija, prvog dana prvenstva 20. septembra.

Srbija će u 2. kolu C grupe igrati 21. septembra protiv Holandije, a u poslednjem, 3. kolu 22. septembra protiv Finske, potvrdio je nacionalni odbojkaški savez.



Pobednici grupa će izboriti direktan plasman u četvrtfinale, a rivali Srbiji u nastavku takmičenja biće ekipe iz A grupe u Odenzeu, gde će igrati Danska, Italija, Belorusija i Grčka ili Belgija.

Iz treće runde kvalifikacija plasman na EP 2013. izboriće pobednici plej - of utakmica. U 3. rundi kvalifikacija sastaju se Hrvatska - Slovenija, Grčka - Belgija i Turska - Letonija.

Utakmice 3. runde kvalifikacija na programu su 1. i 8. juna sledeće godine, a pobednici će izboriti učešće na EP. Po pravilima CEV, ukoliko ekipe ostvare po jednu pobedu o ukupnom pobedniku će odlučiti “zlatni set”.

Žrebom su odredjeni sastavi grupa za 28. kontinentalno prvenstvo 2013, koje zajednički organizuju Danska i Poljska.

A grupa (Odenze, Danska): Danska, Italija, Belorusija, pobednik duela Grčka - Belgija.

B grupa (Gdanjsk, Poljska): Poljska, Slovačka, Francuska, pobednik duela Turska - Letonija.

C grupa (Herning, Danska): Srbija, Finska, Holandija, pobednik duela Hrvatska - Slovenija.

D grupa (Gdinja, Poljska): Rusija, Bugarska, Nemačka i Češka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu