Nova vest
Odbojka

Subota, 25.07.2009.

19:06

Srbija u finalu Svetske lige!

Odbojkaši Srbije plasirali su se u finale završnog turnira Svetske lige pošto su u Beogradskoj Areni pobedili Kubu sa 3:1 (18:25, 25:13, 25:21, 27:25).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Protivnik u borbi za zlato u nedelju biće selekcija Brazila koja je u prvom polufinalu bez većih problema pobedila Rusiju sa 3:0 (25:17, 25:21, 25:21). Ekipa Igora Kolakovića je pred 14.800 ljudi loše otvorila drugo polufinale i Kubanci su prvi set dobili ubedljivo. Srpski odbojkaši tada su se potpuno oslobodili, zaigrali odlično i uspeli da dobiju naredna tri seta.

U finišu četvrtog seta srpski odbojkaši su propustili dve meč lopte, potom su spasili jednu set loptu Kubanaca, da bi iz trećeg pokušaja uspeli da završe posao.

Već je start prvog seta nagovestio velike probleme za našu selekciju. Posle samo nekoliko minuta Kuba je povela 6:1, a iako je Srbija uspela da uhvati priključak sredinom seta, završnica je ponovo pripala kubanskom timu, koji je sa tri vezana poena stigao do prednosti - 18:25.

To kao da je probudilo Kolakovićevu ekipu, koja je posle 4:4 na početku blistala u ostatku drugog setu, ne dozvolivši Kubancima da se na terenu zadrže ni punih 20 minuta - 25:13.

Treći set doneo je nastavak srpske dominacije, domaćin je iskoristio fantastičnu podršku sa tribina, držao prednost tokom celog seta i stigao do vođstva - 25:21.

Četvrti set bio je najizjednačeniji, Kubanci su igrali jako i do samog kraja™, nisu se predali ni kada je Srbija povela 24:22, pa su serijom od tri poena stigli do set-lopte. Kolaković je tada tražio tajm-aut, smirio ekipu, a pobeda je zatim došla rutinski – 27:25.

Mečevi za medalje igraju se u nedelju, od 17 časova na programu je utakmica za treće mesto (Rusija – Kuba), dok se finale između Srbije i Brazila igra od 20 časova.

Kada je Beogradska arena prethodni put ugostila finalni turnir, u julu 2005, finale su takođe igrali Srbija i Brazil. Pobedu brazilske selekcije od 3:1 tada je pratilo 18.140 gledalaca, što je i dalje najveća poseta u istoriji finalnih turnira Svetske lige. U nedelju će beogradska publika imati odličnu priliku da taj rekord obori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu