EP: Srbija osvojila bronzu!

Željko ČačijaIzvor: B92 Evropa
Podeli

Reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Savladana je veoma dobra selekcija Finske sa 3:1, po setovima 25:18; 23:25; 25:21 i 25:16. Posle poraza u polufinalu od Rusije, naši su uspeli da se oporave psihički i fizički i donesu Srbiji prvu medalju od osamostaljenja.

Prvi set naša selekcija rešila je lako u svoju korist sa 25:18. U drugom setu imali smo lepu prednost u samom završetku seta, ali su Finci pri vođstvu našeg tima od 23:21 napravili seriju od četiri poena i osvojili drugi set.

Ponovo je pred kraj seta, pri vođstvu od 19:16, popustila koncentracija našim igračima , ali ovoga puta nisu dozvolili Fincima da im preotmu set. Na 24:21 Miljković je odservirao as i doveo "Orlove" do prednosti od 2:1.

U poslednjem setu naša selekcija igrala je sjajno u odbrani i dizala prednost sa šest na sedam i više poena prednosti da bi na kraju ona iznosila fantastičnih devet poena.

Na poslednjih sedam šampionata selekcije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i sada Srbije samo jednom nisu uspele da osvoje medalju. Ovo je osma medalja za nas na EP, imamo po jednu zlatnu i srebrnu medalju i šest bronzanih.