Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.01.2020.

09:31

Lilardov prvi tripl-dabl, Harden podbacio; Derozan heroj San Antonija

Košarkaši Portland Trejlblejzersa pobedili su Hjuston Roketse rezultatom 125:112 dok su San Antonio Sparsi srušili Jutu Džez sa 127:120.

Izvor: SN

Autor: SN

Lilardov prvi tripl-dabl, Harden podbacio; Derozan heroj San Antonija
Photo by Rob Carr/Getty Images

Svaki put kada se susretnu Rasel Vestbruk i Demijan Lilard, NBA fanovi dobiju pravi spektakl.

Ni u noći iza nas nije bilo drugačije u kojoj je pored pobede Portlanda veče obeležio Demijan Lilard sa 36 poena, 11 asistencija i 10 skokova i to je bio njegov prvi tripl dabl u karijeri.

"Napokon sam to uradio", kroz osmeh je rekao Lilard kome je ovo bila šesta uzastopna utakmica sa 30 i više poena u dresu Portlanda, što je rekord franšize.

Hjuston je nešto bolje otvorio utakmicu i prvu četvrtinu rešio u svoju korist sa 6 poena prednosti, da bi se Lilard, Melo i kompanija razgoropadili u drugoj četvrtini i ubacivši 41 poen, a dozvolivši 24 stekli veliku prednost.

U nastavku, Portland je kontrolisao tempo igre i bez većih problema priveo susret kraju za veliki trijumf rezultatom 125:112, a Moda Centar je ovacijama pozdravio poslednji Lilardov skok koji mu je doneo prvi tripl dabl u karijeri.

U redovima Hjustona, Džejms Harden je ponovo podbacio i treba biti iskren pa reći da on ipak nije potpuno zdrav i bilo je pitanje da li će uopšte nastupiti na tom meču, a postigao je 18 poena uz 4 skoka i 5 asistencija, što je za njegove standarde slabo.

Sjajan je bio Rasel Vestbruk, koji je postigao čak 39 poena, dok su Rivers i Meklemor zabeležili po 17 poena.

Pored pomenutog Lilarda, u pobedničkom sastavu se istakao Si Džej Mekalum sa 22 poena, Trevor Ariza je imao 21, a Karmelo Entoni 6 uz 13 skokova i 6 asistencija.

Demar Derozan je sa 38 postignutih poena (rekord sezone) predvodio San Antonio Sparse u velikoj pobedi nad Jutom Džez u "AT&T Centru" u teksaškom Alamu.

Sve je bilo sjajno u ovom meču za Sparse, pošto su u izuzetno efikasnoj prvoj četvrtini ubacili 37 poena i na "veliki odmor" otišli sa 8 poena prednosti. U drugom delu se Juta probudila, zaigrala dosta bolje i donela dramu u ovaj meč.

Za to je najzaslužniji bio bekovski trio Konli–Klarkson–Mičel, zbog kojih se u poslednjih 12 minuta ušlo sa 4 poena prednosti u korist Sparsa.

Derozan je pokazao da može da vodi Sparse i uspeo da bude najbolji kad je to bilo najpotrenije, pa su Sparsi sa 127:120 upisali veoma važnu pobedu koja ih ostavlja u trci za doigravanja.

Pored pomenutog Derozana, istakao se Peti Mils sa 18 poena, Marej je imao 16, a po 10 su ubacili Vajt, Gej i Belineli.

Na drugoj strani, Donovan Mičel je briljirao sa 31 poenom, Klakson je dodao 20, a po 17 postigli su Rudi Gober i Bojan Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve