Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.06.2018.

14:10

Zašto su Mavsi birali Adetokumba?

Dalas Maveriksi su NBA draftu birali Kostasa Adetokumba, Janisovog brata, a bivši GM Klivlenda Dejvid Grifin misli da za to postoji dublji razlog.

Izvor: LN

Autor: LN

Zašto su Mavsi birali Adetokumba?
Photo by Stacy Revere/Getty Images

Grifin, do nedavno generalni menadžer Klivlend Kavalirsa, misli da su Maveriksi to uradili kako bi jednog od narednih leta privoleli Janisa Adetokumba u svoj tim.

Janis će sezone 2020/21 postati neograničeno slobodan agent, pa će verovatno sve ekipe u ligi pokušati tada da ga dovedu u svoje redove.

Grifin misli da su Mavis dugoročno razmišljali o svemu tome i da je Kostas samo "špijun" koji će bratu hvaliti njihovu organizaciju.

"To što su birali Kostasa se radi samo o Janisu Adetokumbu i legalnom podmićivanju. Kostas će svaki put kad ode kući pričati bratu kako su Mavsi odlična organizacija. Obećavam vam da ovo nije slučajnost i jako ću se začuditi ako Kostas ikada napusti ekipu", rekao je Dejvid Grifin.

Kostas Adetokumbo je biran sa 60. pikom na ovogodišnjem draftu, tako da je malo čudnija teorija Grifina ipak možda i realna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu