Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.11.2016.

08:27

Pejsersi razbili Kliperse, sjajni Harden i Kazins

U jednom od derbija večeri NBA lige, Indijana Pejsersi razbili su Los Anđeles Kliperse na domaćem parketu – 91:70.

Izvor:

Autor:

Pejsersi razbili Kliperse, sjajni Harden i Kazins
Getty Images

Najbolji u ekipi iz Indijanopolisa, koja i dalje ne može da računa na povređenu prvu zvezdu Pola Džordža, bio je Majls Tarner sa 17 poena i 12 skokova.

S druge strane, Hjuston Rokitsi bili su bolji u okršaju sa Trejblejzersima u Portlandu 130:114, uz novu MVP partiju Džejmsa Hardena – 38 poena, deset asistencija, dva skoka, dve ukradene lopte.

Los Anđeles Lejkersi pokazali su da su na pravom putu, savladavši Atlanta Hokse u Stejpls Centru 109:94, uz sjajnu igru celog tima, dok su Dalas Meveriksi, predvođeni Harisonom Barnsom i Veslijem Metjuzom porazili Nju Orleans Pelikanse – 91:81.

U preostalim mečevima, Demarkus Kazins predvodio je sa 37 poena i 11 skokova Sakramento Kingse do trijumfa nad Netsima u Bruklinu 122:105, a Milvoki Baksi slavili su, takođe kao gosti, protiv Orlando Medžika na Floridi – 104:96.

U mečevima odigranim u dnevnom terminu, aktuelni šampioni Klivlend Kavalirsi ostvarili su novi trijumf, ovoga puta nad 76ersima u Filadelfiji, dok je naš Nikola Jokić upisao dabl-dabl u pobedu Denver Nagetsa nad Sansima u Finiksu.

Pejsersi su pred svojim navijačima odigrali najbolji meč sezone i potpuno zasluženo stigli do osme pobede, nanevši gostima iz 'Grada anđela' tek treći poraz.

Indijanu je predvodio Majls Tarner sa 17 poena (8/16 za dva), 12 skokova i tri asistencije, a isto toliko je ubacio i Glen Robinson treći, uz upola uhvaćenih lopti manje.

Sjajan je bio i rezervista Al Džeferson sa 16 poena i osam skokova, dok je Rodni Staki, takođe s klupe, dodao 12.

S druge strane, najviše se istakao Blejk Grifin sa 16 poena i devet skokova, ali je pravu podršku imao samo u vidu Krisa Pola sa 13, odnosno Džamala Kroforda sa 12 poena, koji su bili jedini preostali dvocifreni pojedinci u timu Doka Riversa. Istakao se samo još Deandre Džordan sa osam poena i 14 uhvaćenih lopti.

Meveriksi su napokon uspeli da upišu tek drugi trijumf u sezoni, a u tome ih nije sprečila nova odlična partija Entonija Dejvisa, čiji su Pelikansi doživeli 11 poraz.

'Telad' je predvodio Harison Barns sa 23 poena (8/20 za dva, 1/4 za tri), sedam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte, a sjajno ga je pratio Vesli Metjus sa dva poena manje, odnosno po tri skoka i asistencije.

Među rezervistima najraspoloženiji bio je Džastin Anderson sa 14 poena i osam skokova, dok je dvocifren učinak imao i Set Kari sa deset poena i pet uhvaćenih lopti.

Kod gostiju je još jednom bez premca bila 'Obrva' sa 36 poenaa (12/21 za dva, 0/1 za tri), 13 skokova i tri asistencije, ali je samo još Džru Holidej bio na visini zadatka sa 18 poena, četiri uhvaćene lopte i šest uspešnih dodavanja.

Metode Luka Voltona i te kako daju rezultata po 'Jezerdžije', koje su prethodne noći još jednom obradovale Džeka Niklsona – zabeleživši osmi trijumf, odnosno nanevši jednom od glavnih favorita na Istoku šesti neuspeh.

Blistao je rezervista Lu Vilijams sa 21 poenom (3/7 za dva, 2/6 za tri), četiri asistencije i tri uspešna dodavanja. Još jedan rezervista, Džordan Klarkson ubacio je 18, a Nik Jang 17 poena.

Lari Nens junior upisao je dabl-dabl sa 12 poena i deset skokova, dok su Hose Kalderon i Tomas Robinson ubacili po devet.

Kod Hoksa bolji od ostalih bio je Kent Bejzmor sa 21 poenom (3/8 za dva, 5/8 za tri) i četiri asistencije, Dvajt Hauard dodao je 19 i uhvatio devet lopti, Denis Šreder 11, a Majk Muskala i Kalj Korver po deset.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve