Nova vest
Košarka

Subota, 29.10.2016.

11:11

Igudala o Džejmsovoj blokadi: Je*o te...

Sedmi meč spektakularnog finala NBA lige između Klivlend Kavalirsa i Golden Stejt Voriorsa obeležila je neverovatna blokada Lebrona Džejmsa.

Izvor:

Autor:

Igudala o Džejmsovoj blokadi: Je*o te...
Getty Images

'Kralj' je zaustavio nalet Voriorsa u samom finišu kada je trkom sa centra stigao da udari blokadu Andreu Igudali, pre nego što je Kajri Irving, trojkom preko Stefena Karija, doneo Kavsima prvu titulu u istoriji.

Džejmsova blokada ušla je u istoriju kao jedan od najboljih poteza u istoriji lige, a navijači su je prozvali 'The Block'. Dilemu nema ni čovek koji je 'zalepljen'.

Igudala kaže da se takvi potezi moraju ceniti, ukoliko volite košarku.

"Čoveče, bio sam u fazonu – je*o te. Taj potez bio je*eno neverovatan. Kada me je zalepio, pomislio sam – 'Dođavola, kako je neko to blokirao'. Šta da radim sad? Ako volite košarku, morate reći – 'Čovek je izveo neverovatnu stvar. Je*i ga'", poprilično je bio jasan Igudala u izjavi za ESPN.

Najboljem igraču današnjice je za trk od centra do trenutka kada je udario blokadu Igiju bilo potrebno nešto više od dve sekunde.

"Ne mogu da žalim za bilo čime, iako sam u trenutku pomislio da bih mogao da položim i na drugi obruč. Opet, on je toliko visoko skočio da bi me verovatno zalepio i na drugoj strani. Nisam mogao bolje, morate mu odati priznanje za ono što je uradio. Pogledao sam tu situaciju iz svih uglova, mogao sam i da zakucam, ali treba istaći i da je Džej-Ar Smit imao udela u toj blokadi. Prva misao bila mi je da idem na kucanje, ali me je Smit naterao da idem na polaganje", zaključio je Igudala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve