Nova vest
Košarka

Petak, 21.08.2015.

08:26

Džej Ar Smit nastavlja sa Kavsima

Iskusni bek Džej Ar Smit saopštio je da će produžiti saradnju sa Klivlend Kavalirsima na još dve sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Smit je početkom leta iskoristio opciju da izađe iz ugovora za sledeću sezonu vrednog 6,4 miliona dolara, a novi mu je doneo više od 10 miliona, jer nije uspeo da dobije bolju ponudu od nekog drugog kluva.

On će imati pravo da i sledećeg leta postane slobodan, a novi kolektivni ugovor mu omogućuje pravo na veto na bilo kakav trejd tokom predstojeće sezone, što znači da će moći da kontroliše svoju budućnost.

Istu opciju imaju svi igrači koji su ovog leta produžili ugovor s Kavsima – Lebron Džejms, Džejms Džons i Metju Delavedova.

Smit je u Kavse stigao u trejdu iz Njujork Niksa prošlog januara, nakon čega je tim iz Ohaja ostvario učinak 34-13 i stigao do drugog mesta na Istoku.

On je prosečno beležio 12,7 poena uz 3,5 skokova po meču uz sjajnu saradnju sa Džejmsom. Posebno je bio sjajan u finalu Istoka kada je sa prosečno 18 poena, 7,5 skokova i 50% šuta iz igre bio ključni igrač Kavsa u pobedi nad Atlanta Hoksima.

Nije ponovio istu formu u finalu plej-ofa protiv Golden Stejta, imao je prosek od 11,5 poena, 4,3 skokova i tek 31,2% šuta iz igre, u porazu Kavalirsa u šest mečeva.

Kavalirsi sada imaju 12 igrača pod ugovorom, od koji su osmorica potpisala ovog leta, zadržavši kičmu tima koji je stigao do pomenutog finala.

Kavsi su izdvojili 95 miliona dolara na plate, desetak miliona preko granice poreza na luksuz, a još uvek rade na produženju saradnje sa Tristanom Tompsonom.

Takođe, Kavsi pregovaraju sa pikom druge runde iz 2008. godine, Rusom Sašom Kaunom, koji bi trebalo da potpiše do početka priprema za novu sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu