Nova vest
Košarka

Sreda, 12.07.2006.

12:33

Finansijski "manevar" Džejmsa

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prva zvezda Klivlenda LeBron Džejms potpisao je u sredu novi trogodišnji ugovor sa Klivlend Kavalirsima vredan 60 miliona dolara.

Džejms je tako napravio „manevar“ (prvobitno jer bilo najavljeno da će potpisati petogodišnji ugovor za 80 miliona) i posle višednevnog razmišljanja odlučio da ostane u Klivlendu do 2010, ali sa opcijom izlaska iz ugovora već godinu dana ranije.

To praktično znači da prvi „star“ Kavalirsa želi kasnije da naplati još više novca, a možda se preseli i u neki klub pod većom medijskom pažnjom (npr.Nju Džersi, u kome pet posto akcija ima i njegov veliki prijatelj reper Džej Zi).

Druga mogućnost je da LeBron u naredne tri godine želi da se uveri u razvoj kluba i tima kome je doneo veliku medijsku pažnju, od kada je 2003, kao prvi pik, otišao u Klivlend iz svog rodnog grada, obližnjeg Akrona.

Očekuje se da će se njegovim primerom povesti još dva igrača koja očekuju maksimalne ekstenzije. Karmelo Entoni je takođe najavio da će promeniti strategiju i zatražiti manji ugovor za istu sumu novca, a Dvejn Vejd koji je takođe usmeno pristao na ugovor od 80 miliona dolara za pet sezona još uvek se nije izjasnio...

Le Bron je u prošloj sezoni imao briljantnu statistiku: 31 poen, 7 skokova i 6 asistencija, čime se pridružio klubu u kome se nalaze odabrani: Robertson,Vest i Džordan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu