Nova vest
Košarka

Subota, 11.10.2003.

15:41

Glen Rajs potpisao za Kliperse

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Doskorašnji košarkaš Hjuston Rokitsa Glen Rajs potpisao je ugovor sa ekipom Los Anđeles Klipersa. Iskusni Rajs mogao bi da bude upravo onaj šraf koji nedostaje Klipersima da ispune očekivanja.

"Glen je veteran, koji nam donosi veliko iskustvo. On je jedan od igrača sa najčistijim šutom u istoriji lige", rekao je zamenik sportskog direktora Klipersa Eldžin Bejlor. "Rajs može da igra na poziciji beka šutera i niskog krila, a njegova sposobnost da pogađa otvorene šuteve širiće odbranu protivnika, i tako olakšavati posao našim igračima u reketu".

Rajs je tokom 14-godišnje karijere postizao 18,6 poena po utakmici, uz 4,4 skoka i 2,1 asistenciju. Posebno je impresivan njegov procenat šuta za tri poena – 40,2%. Međutim, prošle sezone je za Hjuston ubacivao samo 9 poena uz 2 i po skoka po meču.

Na večitim listama NBA Rajsovo ime nalazise se u mnogim šuterskim kategorijama. On je treći po broju ubačenih trojki (1554), peti po broju pokušaja (3868) i 14. po procentu šuta iza linije 7,24m. Sa 18.270 poena u karijeri nalazi se na desetom mestu među aktivnim igračima, a na 48. u istoriji lige.

Glena Rajsa je 1989. draftovala ekipa Majamija, pošto je prethodne sezone sa univerzitetom Mičigen osvojio NCAA titulu. Rajs je i dalje najbolji strelac u istoriji Hita, kao i treći strelac u istoriji Šarlot Hornetsa. U sezoni 1999/2000 bio je starter u šampionskoj ekipi LA Lejkersa.Rajs je tokom karijere tri puta učestvovao na All Star mečevima. Na utakmici 1997. osvojio je nagradu MVP sa 26 postignutih poena, postavivši dva rekorda – najveći broj poena u četvrtini (treća, 20 poena) i najveći broj poena u poluvremenu (drugo, 24 poena).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu