Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 21.04.2020.

08:10

Čavić o "zmaju" Felpsu: Ne znam da li se dopingovao, budućnost će pokazati VIDEO

Najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić prisetio se čuvene trke na Olimpijskim igrama u Pekingu sa Majklom Felpsom.

Izvor: MS

Autor: MS

Čavić o
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Čavić je ostao bez zlatne medalje 2008. godine u trci u kojoj mnogi veruju da je "pokraden".

Amerikanac je uzeo zlato, iako je Čavić prvi stigao do cilja, ali navodno nije pipnuo taster svom snagom.

"Svi profesionalni plivači su na neki način filozofi. Kompletan događaj sam opisao kao veliku tragediju. Oskar Vajld je imao citat 'Postoje dve tragedije u životu - dobiti ono što želiš i ne dobiti ono što želiš'". Ispostavilo se da je dobro što nisam došao kući sa zlatom jer me je to motivisalo da se vratim", podsetio se Čavić u razgovoru za "SwimOn".

Da je tada uzeo zlato verovatno bi završio karijeru, kako je sam priznao, odnosno ne bi postavio evropski rekord.

"Sve se pretvorilo u veliki cirkus, ali sam na neki način spoznao sebe i da mi je prijalo. Znao sam da je ceo svet gledao, da je bila od glavnih trka na Igrama. Trka je bila sjajna, ali se pokazalo da je on Majkl Felps".

Čavić je otvorio sumnju i da je Felps uzimao nedozvoljena sredstva.

"Kada sam rekao da je zmaj mislio sam da je čovek koji je neuništiv, videćemo šta će biti u budućnosti. Neću da kažem da je bio dopingovan, prošao je sve kao ja, ali boli me što kada smo otvorili 'krvne pasoše' i davali ih sistemu kako bismo pokazali da smo čisti, on nije. Ono što ga čini posebnim je da se oporavi od jedne trke za sledeću. U roku od četiri dana napravi 12 puta. Ne znamo da li se dopingovao, ali je neuništiv i svemoćan. Ne postoji stvar koju ne može", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d