Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 19.05.2012.

15:41

Čavić: "Hitam ka zlatu"

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić u svojoj izjavi za "Novosti" kaže da bi bio prezadovoljan vremenom od 51.6 na prdstojećem EP u Debrecinu.

Izvor:

Autor:

Default images

Prvenstvo Evrope u Debrecinu na programu je od 21. do 26. maja, a Čavić smatra da će mu biti odlična prilika da vidi da li je na pravom putu.

Čavić se predhodna dva meseca aktivno sprema sa svojim starim trenerom majkom Botomom u Mičigenu za izazove na prvenstvu Evrope, ali i za svoj primarni cilj, zlato na Olimpiskim igrama u Londonu.

"Pucam" na zlato na "stotki". Konkurencija nije toliko jaka, jer ne dolaze vicešampion sveta Poljak Černijak, Rus Korotiškin... Najbolje vreme na listi ima Rus Konovalov 51,9. Verujem da mogu da ostvarim 51,6, što bi me veoma zadovoljio zbog priprema za London. Na "pedesetici" ću imati dosta konkurenata, jer će plivati i sprinteri, koji se takmiče na 50 m kraul", kaže Čavić za 'Novosti'.

"Čavke" će pored svojih standardnih disciplina učestvovati i u štafeti 4x100 metara.

Pripreme u Mičigenu, sa starim trenerom, su očiglednu bile pun pogodak, jer se Čavić oseća bolje nego ikada.

"Majk Botom je moj stari trener i majstor je tehnike. Pomogao mi je da ispravim neke nedostatke i mislim da sam puno naučio. Atmosfera na treninzima je veoma pozitivna. Važno mi je da trener veruje u mene i ja u njega. Pun sam samopouzdanja", dodaje Milorad.

Predstojeće Olimpske igre će našem najboljem plivaču biti četvrte, što kako on kaže je veliki plus jer svaki segment i detalj je jako bitan na tako velikom takmičenju.

"Dugo me nije bilo i ne mogu da procenim kakav sam. Ali idem na medalju. Mislim da ću u Londonu uspeti da plivam ispod 51 sekunde. U tom slučaju, sigurno sam na postolju. Za zlato će biti potrebno 50,5 sekundi", kaže Čavić i dodaje "Posle EP u Debrecinu akcenat na pripremama će biti na tehnici i taktici, naročitio kako ću se ponašati u poslednjih 15 metara. Svakog dana vežbam i ulaz u cilj, tako da ovog puta to neće biti problem. U junu ćemo raditi i na brzini" zaklučio je Čavić za "Novosti"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu