Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 05.03.2012.

23:00

Stjepanović za B92: Cilj je finale

Velimir Stjepanović, koji je u ponedeljak ujutru izborio A normu za OI na 200m delfin, kaže za B92 da mu je to najveće dostignuće u dosadašnjoj karijeri.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

„Kada sam video da sam ostvario rezultat potreban za Olimpijske igre, bio sam veoma srećan, pogotovo što mi je to pošlo za rukom na jutarnjoj trci. Ovo je najveći rezultat u mojoj dosadašnjoj karijeri, bilo je odlično“, kaže 18-godišnji Stjepanović za B92.

Na pitanje da li će ga plasman na OI motivisati da još više trenira, Stjepanović odgovara:

„Ja i inače jako treniram, ali ima dosta prostora da se poboljšam. Prevashodno tu mislim na drugih sto metara, treba još da radim kako bih tu skinuo vreme. Od sada do Olimpijade samo ću trenirati. Biću poluspreman za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, a osim toga biću u punom treningu“.

Stjepanović kaže da je još rano da govori o eventualnim ambicijama u Londonu.

„Ne znam, to ćemo još da vidimo, ima mnogo vremena do tada. Želeo bih da se plasiram u finale, to je moj cilj. Videćemo šta će se dogoditi“, zaključio je mladi srpski plivač za B92.

Stjepanović je Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u kvalifikacijama ostvario vreme od 1:56.18 minuta, čime se plasirao na OI.

U finalu u ponedeljak uveče Stjepanović je otpilivao u vremenu 1:56.47, ali i to je bilo dovoljno za prvo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu