Nova vest
Sportovi na vodi

Sreda, 24.10.2012.

17:31

150.000 evra ili ništa od Nataše

Nataša Janić će moći da se takmiči pod zastavom Srbije pre 2015. godine samo ako do 31. oktobra Kajakaškom savezu Mađarske bude plaćeno 150.000 evra.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Mađar so“ prenosi da je Predsedništvo vladajućeg tela mađarskog kajaka donelo tu odluku na sastanku održanom u sredu, a da iznos može da plati bilo ko – Olimpijski komitet Srbije, Kajakaški savez Srbije ili sama Janićeva.

U slučaju da novac ne bude uplaćen do kraja ovog meseca, Janićeva neće dobiti ispisnicu i neće moći da vesla za našu zemlju pre 2015. godine.

Mogućnost da se Janićeva vrati u Srbiju pojavila se još u avgustu, posle Olimpijskih igara u Londonu. Od tada su se pojavile brojne spekulacije, a Janićeva je potvrdila povratak u Srbiju početkom ovog meseca, kada je rekla da se na takav korak odlučila jer nije pronašla svoje mesto u Mađarskoj, iako je za tu zemlju osvojila tri olimpijska zlata.

Za sada je izvesno da Kajakaški savez Srbije sigurno neće moći da izdvoji sumu koji Mađari traže, pošto je predsednik Mirko Nišović još ranije istakao da je budžet Saveza premali za to. Prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac bio je taj koji je razgovarao sa Natašom oko povratka u Srbiju, pa je izvesno da će se upravo njih dvoje dogovoriti oko takozvane odštete za slobodu Janićeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu