Crvena zvezda - Partizan 96:90

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u trećem meču finalne serije plej-ofa Superlige ekipu Partizana sa 96:90.

 
  CZV   PAR  
  96 : 90  
40' Kraj, Zvezda slavila sa 96:90!
Peta lična za Nikolu Jankiovića, ali Faje ne pogađa oba bacanja! Aleks Renfro pogađa za 88:85. Potom sledi tehnička greška Radetu Zagorcu.

Beron je postigao poen, a Kejsi Rivers postiže poene za 92:85. Ukupno 15. trojka crveno-belih večeras!

Jaramaz pogađa tri slobodna bacanja posle faula Davidovca, 92:88. Bili Beron je potom prtecizan sa linije bacanja, 94:88. Renfro je pogodio oba bacanja, za 94:90. Davidovac je za kraj postigao oba bacanja i Crvena zvezda je pobedila sa 96:90.
39' Zvezda pred pobedom na minut do kraja
Nikola Janković u poslednjem sekundu napada crveno-belih pravi faul! Njegov četvrti faul. Bili Beron je dobio tri slobodna bacanja. Čini se da je neko od navijača krenuo na Jankovića, policija je reagovala i ekspresno rešila situaciju!

Nebojša Ilić pokušava da smiri navijače, traži od njih da se udalje u drugi red kako više ne bi bilo bliskog kontakta sa igračima kao što je bio slučaj u poslednjem napadu.

Sa linije bacanja, Beron je postigao sva tri bacanja, 88:83. U napadu Partizana, Mohamed Faje pravi četvrti faul. Nikola Janković je promašio oba!
38' Finiš za infarkt
Hoće šut Davidovca! Njegova nova trojka! Zvezda vodi sa 85:79, ali potom Beron pravi ličnu. Ranfro je neumoljiv, pogađa oba bacanja za 85:81. Dramaaaa!!!
37' Davidovac u transu
Serija partizana od 7:0 donela im je rezultatski priključak i zaostatak od svega tri poena, 79:76.Ipak, Davidovac opet pogađa jednu veoma bitnu trojku, njegov 12. poen i treća trojka!

Renfro je potom pogodio, uz faul Majkla Odža koji pravi petu ličnu! Renfro je pogodio dodatno bacanje, 82:79.
36' Lazićeva peta lična
Serija grešaka igrača oba tima, Janković je potom zaustavljen u prodoru, Branko Lazić je načinio prekršaj. Bio je to njegov peti prekršaj, prvi igrač domaće ekipe koji mora na klupu.

Janković je bio siguran u prvom bacanju, ne i drugom, 79:74.
35' Zvezda ulazi u finiš sa +6
Problemi i kod crveno-belih sa ličnima, Odžo je načinio četvrti prekršaj. Cerveno beli su stigli do 79:69 i najveće prednosti do sada, ali vanja Marinković drži još Partizan u igri, postigao je koš za 79:73.
33' Kraj meča za Gagića
Kraj meča za Đorđa Gagića, njegov peti faul.Tri poena i dva skoka su njegov učinak na susretu. Nesportska lična mu je doduđena, tako da uz bacanja, Zvezda ima i loptu.

Sa linije bacanja Dejan Davidovac je postigao jedan poen. U noviom napadu, Odžo ne pogađa pod faulom, Rade Zagorac pravi drugu ličnu.
32' Trojka Davidovca
Beron je lako izgubio loptu, Odžo je faulirao Gagića koji ide na liniju bacanja.Uspeo je centar crno-belih da pogodi prvo, ali ne i drugo, da bi potom Veličković u napadu načinio četvrtu ličnu! Nervozan je iskusni košarkaš, koji se preselio, logično, na klupu.

I onda iz teške pozicije, druga trojka Dejana Davidovca na meču i to pri isteku napada!
31' Gagić u problemu sa ličnim greškama
Đorđe Gagić je napravio četvrtu ličnu. Problem za centra Partizana. Sa linije bacanja, Majkl Odžo je precizan, a potom pravi preškraj nad Marinkovićem. Nije uspeo da pogodi prvo, ali jeste drugo, 70:65.
30' Ko će imati više snage?
Uzbudljiva završnica nam sledi, Zvezda je na svega +4. Primetna je nervoza u oba tima, logično, rezultat je tesan, a ulog je veliki.
29' Zvezda čuva prednost
Mohamed Faje je iskoristio oba bacanja za crveno-bele i doneo je prednost svom timu od 68:60, najveću do sada na meču.Ognjen Jaramaz je bio precizan sa linije bacanja, 68:62. I on je sada dvocifren što se tiče ukupnog broja poena.
28' Greške i promašaji u finišu treće deonice
Ristić je načinio prekršaj, ali je potom i Nikola Janković napravio grešku u koracima u narednom napadu Partizana. Ni Rivers nije uspeo da pogodi.
27' Lazić uspešan sa distance
Branko Lazić je postigao novu trojku za Crvenu zvezdu, 66:60.
26' Ravnoteža u igri
Markus Pejdž posle veštog driblinga pogađa za tri poena, 60:57, ali šta to vredi crno-belima kada nisu pazili u odbrani, pa je Rivers uzvratio lakom trojkom! Sudije su na trenutak prekinule meč, traže verovatno da se udalje neki navijači iz prvog reda, što je i učinjeno. Na liniji bacanja, Vanja Marinković koristi svega jedno bacanje 63:58.
25' Zvezda na +6
Kejsi Rivers je postigao prve poene za 57:52.Uzvratio je Janković sa poludistance. Partizan je uzvratio košem, ali trojkom Čovića crveno-beli odlaze opet na +6, 60:54. Andrea Trinkijeri traži tajm-aut.
23' Ćović ne greši sa linije bacanja, efikasni Beron
Bili Beron je najbolji kod Crvene zvezde, postigao je svoj 16. poen za 52:50. I Đorđe Gagić je stigao do treće lične. Faul pravi i Janković, a Filip Čović sa linije slobodnih bacanja pogađa oba šuta, 54:50.
22' Trojka Veličkovića za izjednačenje
Novica Veličković je poistigao trojku za izjednačenje 50:50, ali je potom načinio treću ličnu. Moraže da pripazi kapiten Partizana,.

Foto:B92/LN
21' Bez poena na startu treće četvrtine
Nekoliko nerezonskih poteza u napadu oba tima, ceo minut je prošao bez poeba, a Veličković je stigao da načini i prekršaj.
Počelo je drugo poluvreme
20' Zvezda vodi, ali poluvreme u znaku Marinkovića
Vanja Marinković! Sjajno poluvreme košarkaša Partizana, uspeo je da pogodi novu trojku, postigavši 17. poen uz šut iz igre 6/6. Trinkijeri je potom zatražio tajm-aut. Bili Beron sa linije slobodnih bacanja konačno pogađa oba, njegov deseti poen, najefikasniji je u timu Crvene zvezde, ali Renfro je pogodio za 46:43. Potom je i Tomić zatražio tajm-aut na 35 sekundi do isteka poluvremena. Beron je postigao koš, ali i Renfro u solo prodoru, 48:45. Kraj prvog dela koje je bilo i efikasno i uzbudljivo.
19' Marinković i Faje ređaju trojke
Vanja Marinković gađa za tri poena, njegov 14. poen na utakmici, ali uzvratio je Faje za 44:38.
18' Promašaji sa linije bacanja
Simanić je napravio treću ličnu, zaustavio je nepropisno Renfroa. On je iskoristio jedno od dva bacanja, 38:35.Potom je Marinković faulirao Berona. Amerikanac ne koristi oba bacanja.
17' Marinković ne greši
Vanja Marinković je postigao koš za crno-bele, 38:33. Dobio je i slobodno bacanje. Milan Tomić koristi priliku da zatraži tajm-aut. Marinković je postiogao poen iz dodatnog bacanja, njegov 11. poen.
Atmosfera u hali

Foto:B92/LN
15' Ćović i Jaramaz precizni sa linije bacanja
Filip Ćović je iskoristio oba slobodna bacanja, 33:28. U narednom napadu, Bili Beron pravi ličnu grešku, Ognjen Jaramaz sa linije bacanja pogađa oba.
14' Simbolična prednost Zvezde
Odžo je izigrao Gagića, poentirao je i dobio slobodno bacanje. Drugi faul Gagića i Trinkijeri je zatražio tajm-aut.Odžo nije iskoristio bacanje, a Novica Veličković posle nekoliko pokušaja crno-belih pogađa pod košem za 29:25. Beron je postigao poene, ali i Jaramaz za 31:28.
13' Trojka Fajea
Mohamed Faje pogađa novu trojku 27:23, potom je Odžo zaustavio Jaramaza, da bi Nenadić u kontri napravio faul u napadu.Gagić poluhorogom ne uspeva da pogodi.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
12' Poeni Jaramaza
Boriša Simanić je načinio faul, Ognjen Jaramaz je utrčao pored Čovića i fintom postigao poene uz dodatno bacanje, koje je iskoristio, 24:23. Kejsi Rivers je načinio faul u napadu, a Milan Tomić bi da probuši loptu od besa!
11' Simanić sa linije bacanja
Simanić je iskoristio dva od tri slobodna bacanja za 24:18. Uzvratio je Đorđe Gagić, a potom Čović ne pogađa za tri i ubrzo pravi faul. Ranfro nije pogodio trojku.
10' Zvezda ima prednost
Jaramaz nije uspeo da pogodi u poslednjem napadu za Partizan, ali ni crveno-beli iz kontre nisu stigli do poena. Na kraju prve četvrtine +4 u korist Crvene zvezde, 22:18. Uzbudljiva četvrtina sa dosta rezultatskih preokreta.
9' Dve trojke za minut
Ristić je doneo novu prednost Cervenoj zvezdi 17:15, ali samo za kratko jer Stefan Janković trojkom vraća na 17:18. Lazić je odmah uzvratio istom merom za 20:18.
8' Egal u Pioniru
Poen za poen, Renfro je izjednačio na 15:15. Markus Pejdž ide na klupu, ušao je Jaramaz.Na parketu je i rade Zagorac. Rivers promašuje zicer, potom krade loptu, a Zagorac pravi ličnu grešku.
7' Serija Partizana
Branko Lazić je načinio drugi faul, Renfro iskoristio oba bacanja za seriju odm 9:0 i sada Partizan vodi sa 13:10. Uspela je Zvezda trojkom da izjednači na 13:13, a sudije su zbog protesta upozorile Andreu Trinkijerija.
6' Odlični Nikolić
Nikolić je uspeo da postigne sedam od devet poena Partizana. Za sada bez dileme najraspoloženiji igrač na parketu, smanjio je na 10:9.
5' Serija promašaja
Lazić nije pogodio za tri, ali ni Stefan Janković. Utisak je da bi morali i jedni i drugi da bolje organizuju napad.
4' Serija poena, krenulo i sa trojkama
Nikolić je smanjo na 5:2, Faje ubrzo vratio na 7:2, a naredna dva napada nisu završena poenima. Nikolić je postigao nove poene, ali je Davidovac uspeo da pogodi trojku za 10:4. Uzvratio je trojkom Vanja Marinković, 10:7.
2' Faje za tri!
Faje pravi prekršaj, novi pokušaj veličkovića za tri poena prošao je bez uspeha. Isto tako i Nikolić nije uspeo, za 90 sekundi četiri promašene trojke crno-belih! Potom je i Veličković naćinio prvi prekršaj. Faje je iz ugla pogodio trojku za 5:0.
1' Davidivac otvorio seriju
Partizan je imao prvi napad, Branko Lazić je napravio faul.Novica Veličković ne uspeva u šutu za tri, potom Mohamed Faje gubi loptu, ali Partizan ne stiže da iskoristi prvi napad. Davidovac je bio u prodoru, postigao je prve poene za 2:0.
Na tribinama 4.500 gledalaca
Hala nije ispunjena, na tribinama je oko 4.500 gledalaca.
Sude Jovčić, Juras i Nikolić
Utakmica je poveredana sudijama Milivoju Jovčiću, Marku Jurasu i Urošu Nikoliću.
Meč počinje uskoro
Sve he spremno za početak meča, u toku je intoniranje himne "Bože pravde"....
Aplauzi Štimcu i Nedoviću
Kako javlja naš izveštač iz dvorane meču prisustvuju i Vladimir Štimac i Nemanja Nedović koji su dočekani aplauzom.
Radanov menja Dobrića
Trener Crvene zvezde Milan Tomić ima razloga za brigu zbog povrede Ognjena Dobrića. Njega nema u timu, zameniće ga Aleksa Radanov.
Hala se polako puni
Mirno je u hali "Aleksandar Nikolić", koja se polako puni. Bilo je dosta praznih stolica pre 15 minuta, tek je nešto više od 2.000 gledalaca u dvorani.

Foto: B92/LN
Došao je čas da košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigraju i trećimeč u finalnoj seriji plej-ofa.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Podeli: