Tim Sveta – Tim SAD 144:161

Prvog dana NBA Ol-stara u Šarlotu nadmeću se Tim SAD i Tim sveta.

Dobrodošli!
Dobro došli u LIVE BLOG prvog dana NBA Ol-stara u Šarlotu, u kojem ćemo pratiti meč Tim SAD protiv Tima sveta na utakmici Zvezda u usponu.
Kraj! Ubedljiv trijumf Amerikanaca
Prvog dana NBA Ol-stara u Šarlotu Tim SAD je ubedljivo slavio protiv Tima sveta i osvojio trofej na utakmici Zvezda u usponu.

Jedini srpski predstavnik Bogdan Bogdanović nije odbranio prošlogodišnju titulu MVP-ja, a meč je završio sa 15 poena i šest asistencija.

Amerikance su do pobede vodili Kuzma sa 35, Tejtum sa 30 i Jang sa 25 poena (10 asistencija i 7 skokova), dok je najbolji na drugoj strani bio Simons sa 28. Svi iz Tima sveta su bili dvocifreni sem Osmana, koji je imao dva poena.
Jang se dobro zabavlja, Tejtum rešio Bogdanovića
Bogdan je došao do te pete trojke, ali kao i prošli put u narednom napadu promašio novu. Tejtum je rešio Bogdanovića koji se potrudio da ga zaustavi, ali nije uspeo. Meč je rešen, na dva minuta do kraja Amerikanci vode 154:140.
Amerikanci pred pobedom nad ostatkom sveta
Amerikanci su se uozbiljili posle tam-auta. Trojke Janga, dobra odbrana Džeksona i Alena i nešto slabija igra ostatka sveta donele su +15 Timu SAD. Kuzma ima 31 poen na četiri minuta do kraja utakmice, dok na drugoj strnai Simons ima 28, ali njegov tim gubi
Tajm-aut na pet minuta do kraja
Bogdan nije uspeo da pogodi svoju petu trojku, a posle jedne haotične serije izgubljenih lopti videli smo Markenenovi "vetrenjaču". Usledio je tajm-aut pri vođstvu od +6 za Tim SAD.
4/7 za Bogdanovića
Četvrta trojka za Bogdanovića (4/7) u pravom trenutku za povratak na jednocifreni zaostatak, a potom i solidna odbrana nad Mičelom. Okogi pokazuje svoje atletske sposobnosti i pogađa uz faul i daje svojoj ekipi nadu – 132:129 za SAD.

Foto: Getty Images
Mudre reči Kajrija: Dajte trojku
Trener Tima SAD je imao sjajan savet za svoje igrače, a to je bio da postignu trojku. Kako je to rekao Mičel ga je čuo i ispoštovao, a zatim je dvaput zaredom dve trojke vezao Jang. Tim sveta gubi loptu za loptom i Amerikanci su se odlepili na sedam minuita do kraja i imaju 134:21.
Još 10 minuta igre, ekipe u egalu
Samo šest poena prednosti za Tim SAD, a moglo je biti dosta manje da ostatak sveta nije pokušavao da polomi konstrukciju obruča i bacao lopte u ruke protivnicima. Ipak, sve je otvoreno, starteri će se uskoro vratiti i možemo da dobijemo neizvesnu završnicu.

Pred poslednjih deset minuta Amerikanci vode 123:117.
Ispratite ovog dečka na sutrašnjem takmičenju u zakucavanju
Haotična "košarka"
U ovim trenucima, u drugom delu treće četvrtine, igra se nešto što ne liči na košarku, ali na to smo navikli na Ol-staru. Lopte se bacaju na vrh table, trojke šutiraju po prijemu lopte i sve što očekujete. Aleksander se razigrao i smanjo na 107:104 za Tim SAD.
Nije ovo Okogijevo veče
Raspucao se Džeren Džekson sa dve trojke, a onda par nesrećnih trenutaka za Okogija i iskupljenje. Jang ga je prvo "promešao", a zatim Alen "zalepio". Ipak, odličnim zakucavanjem Okogi je vratio veru u sebe. Džeret Alen izgleda jedini igra odbranu na ovoj utakmici na obruču i ne dopušta Simonsu da dođe do lakih poena.
Bogdan i Luka za samo -3
Dončić upisuje novu trojku, a posle sjajne timske akcije i poena Markanena Tim sveta prilazi na šest poena zaostatka. Kolins i dalje dominira na drugoj strani iz neposredne blizine obruča, dok se pored Dončića budi i Bogdanović i pogađa novu trojku, njegovu treću. Tim sveta prilazi na 87:84.
Počelo je drugo poluvreme

AP Photo/Chuck Burton
Poluvreme: Amerikanci vode, Bogdanović bez zapaženijeg učinka
Posle prvih 20 minuta prednost je na strani Tima SAD od 83:71, iako je Tim sveta često bio na dosta manjem zaostatku.

Najbolji kod Amerikanca je Kuzma sa 23 poena (10/14), dok se pri kraju "zapalio" Tejtum koji ima 16 poena. Na drugoj strani ostatak sveta predvode Simons sa 18 i Markanen sa 13 poena.

Bogdanović je pogodio 2 od 4 trojke i ima šest poena uz tri asistencije, dok Dončić uz svoje četiri asistencije ima tek jednu pogođenu trojku i tri promašena šuta pride.
Uh, uh...
Lukina trojka i veliki broj zakucavanja
Dončić se konačno upisao na tri minuta do kraja poluvremena i sada ima tri poena, uz tri asistencije. Tejtum i Kuzma su se raspucali na drugoj strani, a krilo Lejkersa ima već 21 poen. Ejton je ušao u igru i rešio da krene da radi ono što najbolje zna, zakucava. Gildžus-Aleksandar pogađa jednu ali ne i drugu trojku, a Kuzma postiže svoj 23. poen zakucavanjem za 72:65 za Tim SAD.
Dončić bez poena, Bogi promašio trojku, Amerikanci igraju u tranziciji
Tim sveta propušta prilike da postigne lake poene. Simons je lošim pasom izbacio Markanena iz igre, dok je Dončić propustio zicer kako bi loptu bacio u ruke Foksu. Sa druge strane, Amerikanci koriste svaku kontru kako bi zakucali, a uglavnom lepe poteze izvodi Kolins, član Atlante i kandidat za titulu u sutrašnjem takmičenju u zakucavanjima.
Bogdan i Simons vratili Tim sveta
Bogdanović je pogodio i drugu trojku, a usput ima i tri asistenicije za devet minuta na parketu. Ipak, pored njegove solidne partije za sada, briljira Simons, koji ima čak 18 poena od ukupno 50 svoje ekipe.
Sami ste rekli da Divac nije pogrešio...
Bogdanović se upisao, pa lepo asistirao
Markanen se vratio i pogodio trojku na startu druge četvrtine, ali mu je propao "heat check" u narednom napadu sa iste pozicije. Pogađa i Noks koji ima 7 poena, a odmah nakon toga upisuje se i Bogdanović trojkom iz ćoška, a zatim i beleži lepu asistenciju za Osmana, kojiu zakucava za 45:38 za Tim SAD.
Noks zakucava, dosta promašaja
Kevin Noks je imao dva lepa zakucavanja, a broj promašaja je sve veći i veći. Druge petorke nisu unele mnogo toga atraktivnog ni efikasnog i publika željno iščekuje povratak startera. Plej Klipersa Gildžus-Aleksander se upisao, a za kraj prve četvrtine i vođstva Tima SAD od 40:30 pobrinuo se Begli zakucavanjem.
Rezervne petorke unele koliko-toliko bolju odbranu
Ulaskom rezervi igra se koliko-toliko bolja odbrana. Prve poene upisali su Jang, Okogi i Noks, dok je Kuruks promašio trojku.
Kuzma protiv Simonsa i Markanena
Posle prvih pet minuta i prvog tajm-auta Tim SAD predvodi Kuzma sa 14 poena od ukupno 24 svoje ekipe. Na drugoj strani 12 ima Simons, a 7 Markanen. Bogdanović se ne trudi mnogo kako bi odbranio svoj MVP i do sada je šutnuo i promašio jednu trojku.

Photo by Streeter Lecka/Getty Images
Bogdan i dalje bez šuta, Kuzma dominira
Kajl Kuzma je veoma raspoložen i posle četiri minuta ima 14 poena, te je najefikasniji igrač utakmice. Bogdanović još uvek nije šutnuo na koš, dok je Dončić promašio zicer. Simons radi ono što najbolje zna, a to je prodor i upisuje nove poene.
SAD bolje počeo, ali preokret Sveta
Posle brzih 6:0 tima SAD usledila je serija od 7:0 Tima Sveta. Markanen je postigao pet vezanih poena, a Simons ima četiri. Bogdanović i Dončić posle tri minuta još uvek nisu šutnuli na koš.
Utakmica počela, Dončić nadskočio Foksa
Dončić je nadskočio Foksa u borbi za loptu, ali je ona došla do igrača Tima SAD Tejtuma koji je postigao prve poene na meču.
Kouč Novicki
Bogdan Bogdanović
Lep gest trenera Tima SAD
A, evo i "naših"
Evo Amerikanaca
Napred, Bogdane!
Rej Alen na utakmici poznatih
Bogijeva statistika
Sastavi:
Tim sveta čine Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Lauri Markanen, Diandre Ejton, Ben Simons, Džedi Osman, Džoš Okogi, Rodions Kuruks, Šaj Gildžus-Aleksander i O Dži Anunobi.

Za tim SAD igraće Džeret Alen, Marvin Begli III, Kevin Noks, Džon Kolins, Dieron Foks, Džeren Džekson, Kajl Kuzma, Donovan Mičel, Džejson Tejtum i Trej Jang.
Bogdanović brani MVP, Dončić debituje
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, član Sakramento Kingsa, po drugu godinu uzastopnu nalazi se na utakmici Zvezda u usponu. Prošle godine Bogdan je osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača utakmice (MVP), a videćemo da li će isti epitet poneti i ove.

Slovenački košarka i ruki Dalasa Luka Dončić debituje na Ol-staru na ovoj utakmici, a pored nje učestvovaće i na Skils čelendžu, kao i možda na velikom Ol-star meču.

Luka i Bogdan su se pred utakmicu dobro zabavljali, a kako su komunicirali na srpskom pogledajte OVDE.
 
  SVET   SAD  
  144 : 161  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: