Nova vest
Košarka

Petak, 16.09.2011.

14:01

Sjajna Grčka se igrala sa Srbijom

Košarkaši Srbije nisu uspeli da obezbede mesto u kvalifikacijama za OI pošto su doživeli težak poraz od Grčke 87:77 (34:8, 14:18, 16:22, 23:29).

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Grci su meč prelomili već u prvoj četvrtini kada su ostvarili nedostižnui prednost 34:8. Na kraju su naši igrači samo uspeli da ublaže peti poraz na Evropskom prvenstvu.

Janis Burusis je dominirao sa 27 poena, Focis je ubacio 16. U našem timu najbolji je bio Kešelj sa 22 poena (3/9 tri). Srbija će u meču za sedmo mesto na Evrobasketu igrati sa Slovenijom u subotu od 17h.

Krstić je ubacio 15, Mačvan poen manje. Naš tim je na poluvremenu imao veliki zaostatk u skokovima, ali su uspeli da na kraju smanje zaostatk na samo dve lopte manje 30:28. Imali smo jednu izgubljenu loptu više 13:12 i isti broj asistencija 17:17. Lošije procente šuteva imali smo i iz igre 52.7% - 49.2% i sa slobodnih bacanja 85.2 % - 75 %.

Naša selekcija u meč je ušla znatno oslabljena, bez povređenih Milenka Tepića i Aleksandra Rašića, a problema sa povredom imao je i kapiten Krstić, koji je ipak bio u startnoj postavi.. Tepić nije uspeo da, od bolova u leđima, dođe do hale. Selektor Ivković na teren je izveo startnu postavu u sastavu Teodosić, Krstić, Kešelj, Savanović i Paunić. Grčka petorka je Papanikolau, Focis, Zisis, Kalates i Burusis.

Tekstualni prenos meča:

Prvi napad imao je naš tim, ali ga nije iskoristio. Grci su poveli košem Burusisa, odgovorio je Krstić. Na 4:2 povećao je Zisis, a odmah u sledećem napadu Savanović promašio je Savanović, što je trojkom kaznio Burusis. Savanović greši pri izvođenju lopte i baca loptu u ruke proticnicima za 9:2. Krstić je promašio oba bacanja, a Burusis postigao svoju drugu trojku za deset razlike 12:2. Ni naredni napad nismo iskoristili, ali nisu ni Grci. Međutim, nije nas išao šut pa je Grčak povećala prednost novom trojkom 15:2. Umesto Kešelja ušao je Bjelica, a Marković je zamenio Paunića. Crnu seriju prekinuo je Teodosić. Zisis još jednom trojkom povećava na 18:4. Posle promašaj Krstića Kalates je lako prošao Markovića koji ga je faulirao pa je Grk imao i dodatno slobodno bacanje, koje nije iskoristio. Posle novog promašaja naših Teodosić faulira Buruzisa, koji je sa penala povećao na 22:4. Teodosić je nastavio da gubi lopte, pa Grci povećavaju preko Zisisa na 21 razlike 25:4. Perović je zamenio Krstića, a Mačvan konačno pogodio. I dalje je problem naših bio skok u odbrani. Bjelica pravi faul, a Focis sa bacanja povećava na 27:6. Bjelica promašuje na ulazu, Zisis iz naskoka pravi najveću razliku 29:6. Nova izgubljena lopta, Bjelica pravi korake. Zisis se igrao sa Markovićem, koji pravi faul, pa Grk postiže 31. poen za svoj tim. Teodosić trojkom smanjuje na 31:8. Papanikolau trojkom povećava na 34:8. Do kraja su naši imali šansu da ublaže katastrofalan rezultat, ali je Teodosić sa preko deset metara bio neprecizan.

Druga četvrtina:

Teodosić lepo asistira za Mačvana, Grci ne koriste ni drugi napad, a mi beležimo još jednu izgubljenu loptu. Novi skok u napadu beleže Grci , a Kufos povećava na 36:10. Kešelj je ubacio trojku, a u poslednjoj sekundi Focis vraća trojku. Stiže odgovor od Kešelja za 38:16, a posle lepe naše akcije Mačvan smanjuje na 38:18. Isti igrač je sa bacanja postigao 20 poen za nas. Seriju naših prekida Burusis, 40:20. Krstić je smanjio na 40:22, a Burusis u poslednjoj sekundi vraća razliku na 20. Ponovo je pogodio Krstić, ali se kroz odbranuo prošetao Zisis.

Krstić nije mogao da brani Burusisa koji povećava na 46:24. Kešelj iz gužve smanjuje na 46:26. Konačno smo uhvatili loptu pod našim košem, Teodosić je faulira, ali Grci nisu izašli iz bonusa. Konačno se odvažio Marković da šutne, ali nije bio precizan. Grci na poluvremenu imaju 48:26.

Marković, Teodosić, Krstić, Savanović i Kešelj su počeli treću četrvtinu. Imali smo čak dva skoka u napadu, Kešelj je pogodio za dva, ali su Grci odmah uzvratili trojkom. Na 51:29 smanjio je Krstić posle jednog pogođenog bacanja. Burusis svojim 18. poenom povećava razliku, ali je smanjuje Krstić, 53:31. Kešelj promašuje za tri, ali ne i Zisis za dva. Posle toga Teodosić pravi faul u napadu, ali isto čine i Grci. Kešelj je izveo dva bacanja i smanjio na 55:33. Teodosić krade loptu, asistira Kešelju, koji je fauluran. Ponovo je precizan za 55:35. Grci postižu koš iz prodora, Krstić vraća zakuacavanjem, ali Kalates lako postiže poene. Krstić nas je "držao u igr", 59:39.

Kešelj lepim zakucavanjem postiže 41. poen za nas, rezultat je 61:41.Paunić postiže trojku, ali dvojku vraća Zisis 63:44. Marković je fauliran pri prodoru, sa penala smanjuje na 63:45, a loptu u napadu hvata Perović.. Međutim, nismo uspeli da organizujemo napad. Grci su bili neuspešni, Marković postiže trojku za minus 15, 63:48.

Focis nije uspeo da yakuca posle sjajnog napada Grka, ali je do kraja četvrtine Bjelica faulirao Kufusa, koji je sa penala povećao na 64:48. Poslednjih par sekundi Teodosić nije iskoristio.

Poslednju četvrtinu počeli su Perović, Marković, Mačvan, Teodosić i Bjelica. Kufos sa linije za slobodna bacanja povećava na 65:48. Perović je fauliran u pokušaju zakucavanja, pogodio je oba bacanja. Kešelj je zamenio Bjelicu, ali se vratio i Burusis. Posle lepe asistencije Perovića, Mačvan postiže koš i posle dodatnog slobodnog bacanja smanjuje na 65:53.

Dva puta Grci promašuju za dva, Teodosić nas vraća na zaostatak od deset poena, 65:55, posle serije 16:4 našeg tima. Sudije posle priznaju koš Burusisa, koji je značajno ranije fauliran. Mačvan promašuje čist zicer, Grci ponovo hvataju loptu u napadu. Focis promašuje šut, u kontri Mačvan neefikasan. Grke nije išao šut, ali i naši su im se revanširali. Na 6,20 do kraja izašli smo iz bonusa. Grci vraćaju razliku na 15, 70:55.

Savanović dvojkom smanjuje na 70:57, Burusis postiže 25. poen za 72:57. Marković je na 3,55 do kraja izašao zbog pet faulova. Bramos povećava sa bacanja na 74:57. Savanović sada ubacuje trojku za 74:60. Zbog pet faulova na 3,18 do kraja igru je napustio i Teodosić. Grci su uspevali da održavaju dvocifrenu razliku, na minus 12 vraća nas Kešelj trojkom. Focis povećava na 77:63.

Mačvan nas je doveo na -10, ali je bilo premalo vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

257 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu