Nova vest
Košarka

Utorak, 20.10.2020.

12:40

Milojević: Odabrao sam Partizan, iako mi je Zvezda nudila 30 odsto više novca

Dejan Milojević, nekadašnji krilni centar Partizana, otkrio je zbog čega je stigao u crno-beli tim.

Izvor: SN

Autor: SN

Milojević: Odabrao sam Partizan, iako mi je Zvezda nudila 30 odsto više novca
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Milojević je bio jedan od dominantnijih niskih krila, iako nije bio nadaren visinom, a najviše se istakao u Partizanu i Pamesi.

U Partizanu je igrao od 2004. do 2006. godine, osvajao je šampionske titule, igrao Evroligu i postao jedan od ljubimaca navijača.

"Imao sam razne ponude, ali odabrao sam Partizan zbog toga ko je i šta je i zbog toga što sam hteo da radim sa Duškom Vujoševićem. Zvezda me je zvala u tom trenutku i davala mi je 30 odsto više para. Ionako mi je smešno kada pričaju 'uvek ste imali više love nego Zvezda', evo ja vam kažem da kada sam došao u Partizan imao sam 30 odsto veću ponudu od Zvezde. Došao sam zbog svega, i Duleta i Evrolige i Partizana.", otkrio je Milojević u razgovoru za Balkan Info.

Milojević je na stolu imao i duplo veću ponudu od Dinamo Moskve.

"U tom trenutku me zove Dinamo Moskva, jedan od najboljih klubova u Evropi i nudi mi bukvalno duplo više para. Miško mi je rekao 'ti nisi normalan', ali rekao sam im 'ne, hoću ovamo'. Takav sam, šta da radim. Ne da se nisam pokajao, već sam uživao", rekao je Milojević.

Dejan Milojević je svojevremeno radio i sa Nikolom Jokićem i otkrio neke interesantne anegdote vezane za jednog od najboljih NBA igrača današnjice.

"Angažovali smo nutricionistu i naš kondicioni trener Marko Ćosić, koji je zaista vrhunski trener, napravio je fantastičan program rada. Drugo, odredio je režim ishrane, a mi smo se ubili radeći na tome, ali videli smo da to ne ide u očekivanom smeru. I onda shvatimo da on doručkuje pola kile bureka i popije flašu koka-kole za ceo dan. Tada shvatiš da to mora da se promeni. Sa Ćosom je mnogo promenio telo i Ćosa je mnogo zaslužan što je on došao na nivo da može da se bavi profesionalnim sportom. On kad je otišao iz Mege bio je ispod proseka u odnosu na NBA ligu, a možete zamisliti kakav je došao. Taj napredak je bio neverovatan. U ABA ligi je bio dominantan, MVP, Partizan je te godine bio baš jak, a on je dao 40 i nešto poena protiv Mačvana, koji je sjajan igrač. Kao dete od 20 godina dominirao je protiv tadašnjeg Partizana. Duletove ekipe su čvrste, a taj klinac je to uspeo. To je bio pokazatelj da će biti to što je postao. Nisam očekivao da bude najbolji centar ili među tri najbolja centra na svetu, ali sam očekivao da ima dobru karijeru u NBA ligi. Nikola voli košarku, samo ne voli da trenira"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu