Nova vest
Košarka

Utorak, 20.02.2018.

12:00

Jelovac o 49 poena: Tako se potrefilo...

Reprezentativac Srbije Stevan Jelovac pričao je za medije na okupljanju košarkaške selekcije Srbije pred drugi "prozor" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Jelovac o 49 poena: Tako se potrefilo...
Foto/Košarkaški savez Srbije

Krilni centar po prvi put je dobio poziv za seniorski dres Srbije, a mečeve sa Nemačkom i Austrijom dočekuje u odličnoj formi.

Jelovac, košarkaš Nižnjeg, prošlog četvrtka je oborio rekord VTB lige, pošto je u pobedi svog tima nad Kalevom ubacio 49 poena.

"Tako se potrefilo, neke teške šuteve sam ubacivao na početku i tokom utakmice sam imao veće samopuzdanje. Dao sam nekoliko važnih trojki, ekipa je igrala dobro i što je najvažnije na kraju smo pobedili", rekao je Jelovac.

Jelovac je kao istakao tim na prvom mestu i da mu nije važno da li će postići 40 ili 10 poena.

"Želim samo da pomognem ekipi, sad da li ću jednom dati 40 ili 10-15, bitno je da uđemo u dobar ritam i da se plasiramo u plej-of", kazao je nekadašnji košarkaš Saragose.

Ovakva fenemenalna partija došla je samo nekoliko dana nakon što je dobio poziv od selektora Aleksandra Đorđevića.

"Ne znam, normalno je da mi je poziv podstakao da što bolje odigram i budem motivisan. Ali nisam mnogo razmišljao o tome... Srećan sam što se desilo to pred reprezentaciju i srećan sam što sam ovde sa momcima", istakao je Jelovac.

Srbiju u petak očekuje meč sa Nemačkom, odosno u nedelju sa Austrijom.

"Daćemo sve od sebe, nemamo mnogo vremena da se spremimo. Mislim da ćemo za ova dva dana pokušati da se spremimo koliko možemo i idemo da dobijemo u Frankfurtu i Beču", zaključio je Jelovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve