Nova vest
Košarka

Utorak, 24.10.2017.

12:02

Mirsad Jahović u Novom Pazaru otvara teren

U Novom Pazaru (Rekreacioni centar) u sredu od 16 sati Mirsad Jahović otvoriće 55. košarkaški teren u Mozzartovoj akciji “Sto terena za jednu igru”.

Izvor: PR

Autor: PR

Mirsad Jahović u Novom Pazaru otvara teren

Na pomen imena ovog košarkaškog diva njegovim sugrađanima i gotovo svim ljubiteljima košarke izmami se osmeh.

Mirsad Jahović je bio MVP Evrolige, biran je više puta u idealni tim, i četvrti je najbolji skakač u istoriji najjačeg klupskog takmičenja u Evropi.

Jedini je košarkaš Fenerbahčea u čiju čast je klub “povukao” dres sa njegovim brojem. Ove godine je, uz Dušana - Dudu Ivkovića, Huana Karlosa Navara, Šarunasa Jasikevičusa, Teodorosa Papalukasa... proglašen za legendu Evrolige.

Veoma sadržajnu karijeru gradio je u najvećim klubovima Evrope, ali i NBA lige – Efes Pilsen, Njujork Niksi, Milvoki Baks, CSKA Moskva, Montepaski Sijena, Fenerbahče...

Svečano otvaranje će imati i humanitarni karakter, jer će za svaku pogođenu trojku na novim koševima MOZZART donirati novčana sredstva Udruženju za pomoć osobama sa autizmom iz Novog Pazara.

Ovaj teren je poznat kao mesto s kojeg su skautirani neki od vrhunskih evropskih igrača, odnosno kao igralište s dugom košarkaškom istorijom. Sada je teren opremljen profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručevima, kliritnim tablama i specijalnom podlogom po standardima FIBA 3x3 takmičenja.

U Novom Pazaru veruju da će treniranje i igra budućim šampionima sada biti lakša i uzbudljivija, jer, kako im je sam Mirsad poručio, „put do najviših košarkaških zvezda je neprestana utakmica, neka vaši uspesi počnu baš ovde”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu