Nova vest
Košarka

Sreda, 09.08.2017.

23:24

Šarić 28+9 za 26 minuta, Valančunas tragičar

Košarkaši Hrvatske savladali su Litvaniju 82:80, u pripremnom meču za Evropsko prvenstvo 2017.

Izvor: AK

Autor: AK

Šarić 28+9 za 26 minuta, Valančunas tragičar
Foto: Getty images

Tako je tim Aleksandra Petrovića u dva dana nadigrao dva kandidata za medalju, jer je u utorak bio bolji od Francuske.

Protiv Litvanaca su se istali Dario Šarić sa 28 poena uz devet skokova za 26 minuta, te Bojan Bogdanović sa 21 poenom za 31 minut.

Litvance je predvodio Mindaugas Kuzminskas sa 21, dok ga je pratio najbolje Jonas Valančunas sa 12 uz 11 skokova.

Hrvati su vodili tokom celog toka meča, nekoliko puta su imali dvocifrenu prednost, a najveću sredinom trećeg perioda sa 15 poena (55:40).

Litvanci zahvaljujući Kuzminskasu uspevaju da smanje na 62:58 pred poslednji kvartal, a onda dođi i na samo pola koša zaostatka.

Šarić polaganjem Bogdanović trojkom vraćaju Hrvate u osetniji "plus", ali dve minute pre kraja Litvanci opet stižu na samo minus jedan (76:75).

Hrvati opet "beže", Šarić sa dva koša i Planinić jednim donose 81:75, ali Kuzminskas uzvraća sa pet poena za 81:80, na 14 sekundi pre kraja.

Popović posle tajm-auta gubi loptu, Litvanci dobijaju napad za pobedu, ali Kalneitis promašuje trojku, a posle skoka u odbrani Popović dobija faul, ali pogađa samo jedan od dva penala.

Litvanci dobijaju u poslednjih pet i po sekundi dve šanse za pobedu, Mačiulis promašuje trojku, loptu hvata Valančunas koga faulira Šarić, ali centar Toronto Reptorsa promašuje oba slobodna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve