Nova vest
Košarka

Subota, 29.07.2017.

09:53

Simonovića čeka duža pauza, propušta Evrobasket

Marko Simonović najverovatnije će propustiti Evropsko prvenstvo, nezvanično saznaju 'Novosti'.

Izvor:

Autor:

Simonovića čeka duža pauza, propušta Evrobasket
Getty Images

Osvajač srebrnih medalja na Svetkom prvenstvu i Olimpijskim igrama napustio je pripreme reprezentacije na Kopaoniku u petak i vratio se u Beograd na detaljne preglede.

Novom igraču Zenita iz Sankt Peterburga je palac desne šake imobilisan, a prvi pregledi su pokazali da ga nažalost čeka duža pauza.

"Marko Simonović se požalio na bol u šaci i palcu desne ruke, pa je sa medicinskim timom naše seniorske selekcije sa Kopaonika stigao u Beograd na dodatne preglede. Kao prva mera preduzeta je imobilizacija palca, a kada se obave svi pregledi i završi dijagnostika, biće odlučeno o načinu daljeg lečenja", navodi se u saopštenju na sajtu KSS.

Izostanak sjajnog šutera biće veliki hendikep za Aleksandra Đorđevića, koji je već u deficitu s krilnim igračima, a od ranije je poznato da neće moći da računa na Nemanju Bjelicu i Nikolu Jokića.

Četrdeseti Evrobasket na programu je od 31. avgusta do 17. septembra u Turskoj, Rumuniji, Finskoj i Izreaelu, a naša selekcija nalazi se u grupi D koja će se igrati u Istanbulu, zajedno sa Velikom Britanijom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i reprezentacijom domaćina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve