Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.07.2017.

14:27

Marjanović za B92: Kao što kaže Đoković...

Boban Marjanović zrači oduševljenjem na početku priprema seniorske selekcije Srbije za Evropsko prvenstvo.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Marjanović za B92: Kao što kaže Đoković...
Foto: StarSport

Marjanović je propustio prošli ciklus i Olimpijske igre, sada iza sebe ima stabilan NBA ugovor i spreman je da se iskupi navijačima koji su ga očekivali u timu u Rio de Žaneiru.

"Osećam se lepo, mnogo pozitivnih ljudi, lepo je biti u takvom okruženju. To je najvažnije. Prvo nas čeka teži deo tokom priprema, posle sledi lepši i ono što predstoji Evropsko prvenstvo. Kada se osećaš lepo i spremno u tim nogama, onda se osećaš i lagodno na treningu", rekao je Marjanović za B92.

Srbija će na Evrobasketu igrati u Istanbulu u Grupi D sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Belgijom.

"Nema favortia, svi su u konkorenciji, svi igraju dobro košarku, svi se dobro spremaju, svakoga je teško pobediti. Naravno ako nisti 100 odsto u tome. Što kaže Novak Đoković: "Sam sebi si najveći neprijatelj". Tako da je najbitnije pobediti sebe da bi pobedio druge. Biće izvanredno, uvek pune tribine, nema potrebe govoriti o tome. Kao na utakmicama Galatasraja, Fenerbahčea, Bešiktaša, počinje i Efes tako. Ko je igrao u Turskoj zna kako to izgleda", ističe srpski centar.

"Nema 'bed bojsa' ali se insistira na čvrstoj igri"

Marjanović se prošlog leta preselio iz San Antonija u Detroit, uglavnom je bio na klupi, ali od ovog leta bi i u klubu trebalo da dočeka preokret.

"Takav je bio dogovor, znao sam da ću biti treći centar, sad sam drugi, očekujem veću minutažu. Biću spreman za to", rekao je Marjanović koji je član ekipe koju svi i dalje pamte najviše po "bed bojs" generaciji s početka 1990-ih.

"Sadašnji tim nema mnogo dodirnih tačaka s tim jer su se dosta izmenila pravila u ligi, ali i dalje se insistira na tvrdoj košarci, čvrstoj igri, kao što možeš da vidiš na mečevima iz 1992, 1993. kada bukvalno svi skaču jedan za drugim na loptu", dodaje srpski košarkaš.

Posle San Antonija i vrelog Teksasa preselio se u ledeni Mičigen i grad motora koji postepeno izlazi iz teške finansijske krize koja ga je dugo tresla.

"Generalno svaki tim je izvanredan organizaciono, jedino se razlikuje klima, da li je toplije ili hladnije vreme. Ima nekih sitnica, svako je različit, svakom čoveku odgovaraju drugačije stvari. Ja imam lepa iskustva iz oba grada. Grad se diže na veći nivo, nalazi se u stabilnoj situaciji, kada se ode u centar grada vidi se koliko napreduje. Zgrade koje su nekad bile napuštene sada se renoviraju ili se ruše i prave se nove", rekao je centar Pistonsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve