Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.07.2017.

09:39

Meklin u Oly, Denmon u PAO, Baskonija ne dâ Hangu

Grčki velikani Olimpijakos i Panatinaikos pojačali su svoje sastave Amerikancima, dok je Baskonija izjednačila ponudu Barselone za Adama Hangu.

Izvor: AK

Autor: AK

Meklin u Oly, Denmon u PAO, Baskonija ne dâ Hangu
Foto: StarSport

Katalonci su Mađaru ponudili 7,5 miliona evra za trogodišnji ugovor, što su Baksi ispratili, pa će zadržati igrača koji je blistao prošle sezone u Evroligi sa prosekom od 10,4 poena uz 4,4 skokova i 2,4 asistencije po meču.

U međuvremenu, Olimpijakos je doveo krilnog centra Džamela Meklina koji je potpisao na dve godine uz opciju raskida saradnje već sledećeg leta.

Meklin je u Pirej stigao iz Emporio Armanija, u koji je pre samo nekoliko dana iz Olimpijakosa otišao Patrik Jang.

Prošle sezone prosečno je beležio 8,7 poena uz 4,2 skokova po meču za najgori tim Evrolige. Igrao je i za Albu iz Berlina sa prosekom od 13 poena, a dodatno će pojačati centarsku liniju u kojoj su Jorgos Bogris i Nikola Milutinov, koji ima NBA klauzulu.

"Gradski" rival Panatinaikos je potpisao beka Markus Denmona koji stiće u Atinu posle dve sezone u Turskoj gde je igrao za Istanbul i Gazijantep.

Denmon ima 27 godina, a prosečno je beležio 15,9 poena uz po 4,2 sokova i asistencija u Superligi. Tokom karijere je nastupao još za Šalon, Brindizi i Tofaš, pa će u dresu "zelenih" debitovati u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve