Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.05.2017.

18:57

Dobrić i Volters predvodili Zvezdu ka osmoj pobedi

Ekipa Crvene zvezde savladala je Spartaka iz Subotice sa 89:60 u hali “Aleksandar Nikolić“ u osmom kolu Košarkaške lige Srbije.

Izvor: PT

Autor: PT

Dobrić i Volters predvodili Zvezdu ka osmoj pobedi
Starsport

Izabranici Dejana Radonjića ostvarili su tako osmu pobedu u isto toliko utakmica i nalaze se ubedljivo na prvoj poziciji šampionata.

Sa druge strane, Subotičanu su doživeli sedmi poraz u osam mečeva i dele poslednju poziciju sa Vršcem koji je poražen od Partizana u osmom kolu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nejt Volters koji je postigao 15 poena i uhvatio tri lopte, a pratili su ga Ognjen Dobrić sa 12 poena, osam skokova i pet asistencija, kao i Čarls Dženkins koji je ubacio 11.

Kod gostiju bolji od ostalih bili su Jelanić sa 14 poena, Matić sa 11 i Kesar sa 10 poena.

Utakmica je otvorena dosta tvrdo na obe strane, ali su crveno-beli krajem prve deonice uspeli da slome otpor protivnika i da deonicu dobiju sa 28:16.

U nastavku meča, Subotičani nisu uspevali da prednost smanje ispod deset poena prednosti, pa su crveno-beli odneli zasluženo pobedu 89:60. Kod aktuelnog šampiona Srbije poeni su bili sjajno raspoređeni, a trener Dejan Radonjić je odlično rotirao igrače.

U sledećm kolu, na programu je derbi između Partizana i Crvene zvezde koji se igra u četvrtak od 19 časova.

Utakmica je otvorena dosta ujednačeno, a prve poene na meču postigli su gosti preko Jovišića. Zvezda je odgovorila preko Dangubića i Mitrovića, a osetniju prednost aktuelni šampion Srbije imao je sredinom prve četvrtine kada je Gudurić pogodio uz faul, za 16:9.

Subotičani su preko Jelenića smanjili na 16:11, ali je onda usledila mini serija Nejta Voltersa koji je postigao pet poena za redom, 21:11.

Gosti su morali da zatraže tamj-aut, ali ni posle njega igra nije bila bolja, šta više prednost Zvezde je porasla. Do kraja četvrtine Milko Bjelica je pogodio dva bacanja, a potom i trojku za već ubedljivu prednost od 28:13.

Ivan Jelenić pogodio je za tri poena na kraju deonice, pa je posle prvih deset minuta rezultat glasio, 28:16.

Druga četvrtina otvorena je prilično neefikasno pošto u prva dva minuta nismo videli ni poen. U 13. post je prekinuo Stefan Jović, potom je i i Milko Bjelica pogodio za dva, a najveću prednost na utakmici, trojkom je doneo Marko Simonović, 35:16.

U nastavku crveno-beli su preko raspoloženog Dobrića i Simonovića dizali prednost i preko 20 poena razlike. Na kraju četvrine rezultat je glasio 46:23.

U Zvezdi su do sad veoma dobro raspoređeni poeni, a najefikasniji su Dobrić i Bjelica sa sedam poena, kod gostiju Jelenić je dao 12.

Treća deonica otvorena je slično kao i prva, pošto je u prva tri minuta viđeno samo dva poena i to od strane crveno-belih. Međutim ekipe su malo ubrzale, pa je viđeno čak 27 poena u naredna tri minuta.

Za zvezdu je u ovi trenucima pogađao Dion Tompson koji je bio izuzetno raspoložen, dok je Subotičane na “pristojnom“ zaostatku držao Miščević koji se probudio u nastavku utakmice.

Trojkom Simonovića na dva minuta do kraja crveno-beli su ponovo otišli na preko dvadeset poena prednosti, 61:40.

Do kraja četvrtine za Zvezdu su pogađali Bjelica i Volters, dok je Jovišić bio precizan kod Subotičana. U poslednju deonicu ušlo se sa rezultatom 65:43.

Četvrta četvrtina bila je samo odrađivanje posla, a izabranici Dejana Radonjića mirno su priveli utakmicu kraju. Na kraju crveno-beli su zasluženo ostvarili osmi trijumf u košarkaškoj ligi Srbije, pobedom od 89:60 nad Spartakom iz Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve