Nova vest
Košarka

Sreda, 26.04.2017.

21:40

Mega pobedila u Čačku, Dinamik bolji od Spartaka

Ekipe Mega Leksa i Dinamika ostvarile su prve pobede u Košarkaškoj ligi Srbije, savladavši Borac, odnosno Spartak.

Izvor: PT

Autor: PT

Mega pobedila u Čačku, Dinamik bolji od Spartaka

Izabranici Dejana Milojevića slavila je na teškom gostovanju u Čačku tek posle produžetka 77:75 (67:67).

Utakmica je bila ujednačena, a ekipe su se tokom svih četrdeset minuta smenjivale u vođstvu.

U poslednjem minutu Borac je ispustio dobijenu utakmicu, jer su imali dva slobodna bacanja pri rezultatu 67:64, ali je Đorđe Mićić promašio oba.

Usledio je napad Mege, Rebić je promašio za izjednačenje, međutim posle ofanzivnog skoka Jaramaza, Spasojević pogađa za produžetak. Tokom dodatnih pet minuta igralo se dosta čvrsto, a trojka Novaka u poslednjem minutu za 75:72, ispostaviće se kao ključna.

Usledila su bacanja za Megu, igrači su bili polovično uspešni, ali Borac nije mogao do preokreta, pa je na kraju rezultat glasio 77:75 za Mega Leks.

Najefikasniji u sastavu ABA ligaša bili su Jaramaz sa 15 poena i Rebić 13, dok je kod domaćih košarkaša bolji od ostalih bio centar Aleksandar Todorović, koji je ostvario učinak od 24 poena i 19 skokova.

Ekipa Mirsolava Nikolića pobedili su pred domaćom publikom Spartak 92:75, pa su time došli do prvog trijumfa u KLS-u.

Dinamik je slomio otpor protivnika početkom druge četvrtine kada su napravili seriju 13:1, za 33:21 na sredini druge deonice.

Do poluvremena Dinamik je održavao prednost pa se na predah otišlo rezultatom 42:33.

U nastavku utakmice Subotičani nisu imali snage da priprete domaćim košarkašima, čija je prednost do kraja meča dodatno prosla, a konačan rezultat iznosio je 92:75.

Pobednički sastav predovidili su Stevanović sa 23 poena, šest skokova i šest asistencija i Gavrilović sa 19 poena i devet uhvaćenih lopti.

Kod gostiju bolji od ostalih bio je Matić sa 22 poena, dok su Jovšić i Jelenić postigli po 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve