Nova vest
Košarka

Petak, 06.01.2017.

23:09

EL: CSKA u krizi, Real slavio u Madridu

Košarkaši Real Madrida savladali su CSKA 95:85 na svom parketu u 16. kolu Evrolige.

Izvor: mn

Autor: mn

EL: CSKA u krizi, Real slavio u Madridu
Starsport

Madriđani su zabeležili 11. trijumf, dok su Moskovljani u rezultatskoj krizi, pošto su vezali treći poraz, ali su i pored toga i dalje na čelu tabele.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ljulj sa 24 poena i šest asistencija, Mačiulis je zabeležio 20, a Ajon i Rendolf po 14.

U ruskoj ekipi raspoložen je bio De Kolo sa 18 poena, a pratio ga je Miloš Teodosić sa 13 poena i pet asistencija, ali su i jedan i drugi propustili nekoliko prilika u finišu da rezultatski vrate svoj tim. Po osam poena ubacili su Agustin, Higins i Hajns.

U izjednačenom susretu Real je uglavnom imao prednost. CSKA je uspeo da se konsoliduje u trećoj četvrtini, ali su krajem ovog perioda domaći košarkaši „pobegli“ na plus četiri, a raspoložen je bio Ljulj.

Na početku poslednje četvrtine Real je stekao i osam poena prednosti, kada se istakao Dončić. Moskovaljani su odgovorili serijom 6:0 pet minuta pre kraja. Ipak Real je preko Rendolfa održavao sigurno odstojanje, CSKA je promašivao, a Real je u poslednja dva minuta otišao na plus šest, a aktuelni prvak Evrope nije imao snage za preokret, pa su domaći stekli i dvocifrenu prednost koju do kraja nisu ispustili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve