Nova vest
Košarka

Subota, 10.12.2016.

20:55

Mega razočarala u Skoplju protiv "fenjeraša"

Košarkaši Mega Leksa poraženi su na gostivanju ekipi Karpoša rezultatom 75:72 (25:12, 13:25, 17:21, 20:14) u 13. kolu ABA lige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Mega razočarala u Skoplju protiv
Photo: Karpos Sokoli/Igor Panevski

Karpoš je ostvario tek treći trijumf, ali su sva tri bila protiv zvučnih protivnika, dok je Mega još jednom razočarala svoje navijače.

Već na startu je bilo jasno da će biti veoma teško u Skoplju – domaćin je dobio prvu četvrtinu 13 razlike, ali su igrači Dejana Milojevića uspeli da se vrater i smanje na pola koša pre odlaska na odmor.

Srpski klub imao je minimalnu prednost pred poslednju deonicu, ali nije uspeo da zadrži vođstvo i pao je u neizvesnoj završnici.

Rade Zagorac je imao dve prilike da utakmice odvede u produžetke, najpre je promašio za dva poena pri rezultatu 74:72, da bi nakon drugog promašengo bacanja Dominika Mavre u poslednjim sekundama promašio nerezonski šut za dodatnih pet minuta.

Kod Domaćina, Zoran Vrkić je upisao 22 poena i 8 skokova, dok je Labović meč okončao sa 28 poena i 3 uhvaćene lopte.

U ekipi Mega Leksa, najbolji je bio Marko Tejić sa 15 poena i 6 skokova, Zagorac je zabeležio dabl-dabl (1 poena i 10 uhvaćenih lopti), dok je Radosav Spasojević dodao 12 poena.

Makedonska ekipa upisala je treću pobedu u regionalnom takmičenju, dok je Mega ostala na četiri trijumfa.

U prvom meču dana Mornar je sa 65:64 savladao MZT. Obe ekipe sada imaju skor od četiri pobede i devet poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu