Nova vest
Košarka

Sreda, 26.10.2016.

17:55

LŠ: Bešiktaš za prvi poraz Partizana u sezoni

Košarkaši Partizana izgubili su u drugom kolu Lige šampiona na gostovanju u Istanbulu od ekipe Bešiktaša – 77:62 (35:31).

Izvor: SM

Autor: SM

LŠ: Bešiktaš za prvi poraz Partizana u sezoni
Foto: Tviter kk.partizan.rs

Turski tim je od početka meča delovao kao ozbiljniji protivnik i dosta rano stekao osetnu prednost. Tim Aleksandra Džikića je u drugoj četvrtini uspeo da se priključi i da smanji prednost na četiri poena zaostatka, ali se u drugom delu utakmice Bešiktaš ozbiljno odlepio, pa je u poslednja tri minuta imao prednost od +20.

Najjefikasniji u domaćem timu bio je Majkl Rol sa 16 poena, dva skoka i četiri asistencije. Srpski košarkaš Vladimir Štimac zabeležio 12, uz devet skokova i dve asistencije.

Ekipu Partizana predvodio je Stefan Birčević sa 15 poena, pet skokova i jednom asistencijom, Vilijam Hečer dodao je 13, a po devet su ubacili Adin Vrabac i Branislav Ratkovica.

U trećem kolu Partizan, kome je ovo bio prvi poraz u sezoni, posle sedam vezanih trijumfa, u Beogradu dočekuje Zjeleno Goru, a Bešiktaš gostuje AEK u Atini.

Domači tim je na početku meča napravio seriju od 7:0, ali Partizan trojkama uspeva da parira protivniku. Ipak, Bešiktaš je takođe bio precizan sa linije 6.75 i imao prednost od pet poena viška. (16:11). Birrčević je ubacio trojku i od 16 poena koliko je Partizan ubacio, njegovih su bili 11. Turski tim je bio sjajan za dva poena, što je gostujućem tima najslabija karika do sada i prvih deset minuta domaći tim odlazi sa pet poena viška (16:11).

Odmah na startu druge četvrtine Bešiktaš je ubacio i svoju petu trojku. Na drugoj strani usledili su promašaji Marinkovića i Majstorovića, na drugoj strani Šanli zakucava posle akcije sa Strouberijem i prednost istanbulskih crno-belih je sada dvocifrena - 26:16.

U nastavku meča, ekipa Aleksandra Džikića imala je problema sa ofanzivnim skokom, odbrana Bešiktaša je odrađivala dobar posao,koja je u jednom trenutku uspela da preseče dodavanje Ratkovice, koji u sledećem napadu pravi korake.

Trener turskog tima zatražio je tajmaut, posle pet poena Robinsona, koji je smanjio prednost na samo pet koševa, iako je domaći tim imao 12 poena viška.(30:25).

U narednom napadu usledilo je polaganje Lukovića pored Štimca, a na drugoj strani Tompon i Štimac promašuju i Hečer iz daljine smanjuje na četiri peona, posle prvog dela utakmice (35:31)

U nastavku meča, Partizan je imo dva neiskorišćena napada bez šuta na koš, a potom je usledio ofanzivni skok Štimca uz faul Majstorovića. Ipak, Hečer je uspeo trojkom da ponovi vrati minus četiiri. Sjajan je u sledećem napadu bio Birčević koji je postigao svoj 15 poen (44:38).

Usledili su napadi turskog kluba, koji trojkom Rola, vraća dvocifrenu prednost za +10 (50:40).

Sudije su sviralenesportsku Vimsu koji je sa leđa faulirao Ratkovicu, a plej crno-belih pogađa jedno od dva slobodna bacanja.

Marnković je pokušao trojkom da odgovori, ali je usledio žestok promašaj, a Štimac je ponovo bio precizan sa linije slobodnoh bacanja i upisao 12 poena, Usledila je serija Bešiktaša od 8:0 (60:45), za kraj treće četvrtine.

U uvodnim minutima poslednje četvrtine, Vrabac je bio precizan sa osam metara, odličan posao u odbrani odradio je Hečer, koji je ukrao loptu na sredini terena i položio za 50:60. Vims ponovo pogađa i drži Bešiktaš na dvocifrenoj prednosti. U vrlo kratkom vremenskom roku turskio tim je opet imao seriju od+ 5, Ratkovica smanjuje prednost trojkom, ali sa linije 6.75 odgovorio je Guler, a Rol još jednom trojkom povećava prednost. za +20 (74:54).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

209 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

13 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu