Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.10.2016.

16:49

Britanci pojačali makedonske ABA ligaše

Makedonski klubovi MZT i Karpoš Sokoli doveli su pojačanja za nastavak sezone, oba iz Velike Britanije.

Izvor: AK

Autor: AK

Britanci pojačali makedonske ABA ligaše

Novi krilni centar skopskog MZT je 210 centimetara visoki krilni centar Danijel Klark koji je prethodnih deset godina igrao u Španiji za Estudijantes, Breogan, Baskoniju, Saragosu, Fuenlabradu i Andoru prošle sezone.

On će u ekipi MZT Skoplje zameniti Džeremaju Mejsija sa kojim je nedavno raskinut ugovor, posle lošeg starta makedonskog šampiona u regionalnoj ligi.

I Sokoli su pojačali svoj "reket", stigao je 25-godišnji Rajan Ričards, koji je upotrebljiv i kao krilni centar i kao klasična "petica", a 2010. je bio 49. pik na NBA draftu od strane San Antonio Sparsa.

Zbog povrede ramena nije uspeo da nastupi u NBA ligi, a u Makedoniju dolazi iz Al Ahlija (Bahrein). Tokom karijere igrao je za Mons u Belgiji, Gran Kanariju u Španiji, te kineski Gunki Rios.

On u Karpoš stiže kao zamena za Lamonta Meka, koji je nedavno otpušten zbog loših igara i problematičnog ponašanja.

Britanci će debije u makedonskim klubovima imati verovatno već predstojećeg vikenda, kada MZT i Karpoš imaju međusobni duel, prvi u istoriji Makedonije u ABA ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve