Nova vest
Košarka

Sreda, 15.06.2016.

13:56

Okupili se košarkaši, ugovori u drugom planu

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević očekuje od reprezentativaca da pruže maksimum u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Izvor: AK

Autor: AK

Okupili se košarkaši, ugovori u drugom planu
Foto: StarSport

Košarkaši Srbije okupili su se u sredu i počeli pripreme za turnir koji će se održati u Beogradu od 4-9. jula.

Srbija će igratu u grupi sa Angolom i Portoritom, u drugoj su Letonija, Češka i Japan, a samo pobednik ide na Igre u Rio (5-21. avgusta).

Selektor je posebno istakao igrače koji su došli na okupljanje reprezentacije iako trenutno nemaju ugovor za sledeću sezone.

Od igrača koji su se našli na preliminarnom spisku na okupljanje su stigli svi osim povređenog Nemanje Bjelice te Stefana Birčevića koji završava papirologiju u vezi sa prelaskom u Partizan.

"Hvala svim igračima koji su i ovo leto odlučili da budu sa nama. Želeo bih da ceo taj entuzijazam i želju da predstavljamo svoju zemlju prenesemo i posle ove konferencije, da nam i vi novinari pomognete. Bez obzira što imamo probleme s povredama, duge sezone igrača, nadam se da ćemo uspeti da pružimo svoj maksimum", rekao je Đorđević.

Veliki hendikep za tim biće izostanak jednog od nosilaca igre krilnog igrača Minesota Timbervulvsa Nemanje Bjelice.

"Bjelica ima problem koji mu se javio pre dve nedelje tokom svog programa koji je radio. Osetio je problem u stopalu i odmah je obavestio nas u savezum dr Radovanovića. Isto su ustanovili i lekari u Minesoti. Bolje je, pod terapijom je, trenira koliko može. On je veoma važan igrač za naš tim i mnogo će nam faliti u početku. Mislim da neće igrati kvalifikacioni turnir. Jako je teško da se on vrati posle tolike pauze za toliko malo vremena. Naša ideja je da bude sto odsto spreman ukoliko se plasiramo u Rio. Nije fer ni prema njemu da se postave nemogući zahtevi", rekao je selektor.

Kapiten ove selekcije Miloš Teodosić će predvoditi tim uprkos tome što je pre samo nekoliko dana završio izuzetno napornu sezonu sa CSKA, s kojim je osvojio Evroligu.

"Meni je drago da smo ovde, u sjajnoj atmosferi. Malo specifično leto, nema vremena za odmor, neki momci su igrali utakmicu juče. Imamo problem sa Bjelicom koji je povređen, ali se nadam da će uspeti to da reši", istakao je Teodosić.

Drugi plejmejker tima Stefan Marković istakao je da je ovo druga šansa koju treba iskoristiti.

"Svaka čast momcima koji su ovde jer su neki igrali juče. Ispred nas je važan turnir, prošle godine nismo uspeli, ali dobili smo šansu da to učinimo na našem terenu i nadam se da nećemo kiksnuti", rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu