Nova vest
Košarka

Subota, 30.04.2016.

19:55

ABA: Ubedljiva Zvezda na korak od titule!

Košarkaši Crvene zvezde došli su na korak od odbrane titule u ABA ligi pošto u finalnoj seriji protiv Mega Leksa vode sa 2-0 u pobedama.

Izvor: B92

Autor:B92

ABA: Ubedljiva Zvezda na korak od titule!
Starsport

U drugoj utakmici odigranoj u hali ’Aleksandar Nikolić’ ekipa Dejana Radonjića je rutinski savladala tim Dejana Milojevića sa 93:74.

Srpski i regionalni šampion je praktično od početka do kraja vodio, u finišu treće deonice bilo je i najvećih +17, a meč je ponovo prelomio Marko Simonović serijom trojki u poslednjoj deonici.

Zvezda je igrala veoma raznovrsno i u pojedinim trenucima atraktzivno na ovom meču, čemu svedoči i statistika. Simonović je ubacio 16 poena, Miler 11 uz 5 skokova, a Kinzi i Lazić po 10. Jović je dodao 9 uz 9 asistencija, a 9 poena psotigli su i Mitrović i Cirbes. Na drugoj strani, Nikola Ivanović je imao 22 poena i 5 asistencija, a Zagorac i Nikolić dodali su po 16 poena.

Treći meč na porgramu je 2. maja u Sremskoj Mitrovici. Biće to prva prilika za Zvezdu da osvoji šampionski prsten.

Tok meča:

Za razliku od prve utakmice trener Mege Dejan Milojević je od starta zaigrao zonsku odbranu protiv crveno-belih. Zvezda je ipak bolje otvorila duel, ali gostujući tim je od starta držao priključak.

Nikola Ivanović je od početka utakmice bio raspoložen, mučio je odbranu Zvezde, a imao je pomoć u Đokoviću i Nikoliću.

Zvezda je ipak imala odgovor na agresivnu igru domaćina.Kinzi, Lazić i Cirbes ubacili su po šest poena u prvoj deonici i Zvezda je posle 10 minuta vodila sa 26:21.

Početkom druge četvrtine Zvezda je zaigrala lepršavo i uz nekoliko atraktivnih poteza je brzo stekla dvocifrenu prednost – 35:23.

Crveno-beli su igrali raznovrsno, praktično svi igrači koji su ulazaili davali su doprinos, pa je gostujući tim bio u problemu.

Dejan Milojević je tehničkom greškom pokušao da preseče seriju Zvezde, ali su crveno-bili veoma koncentrisani i na poluvremenu su imali +13 (52:39). Jović je iamo 9 poena i 5 asistencija, Miler i Lazić dodali su po 8 poena za Zvezdu u prvih 20 minuta, dok je Nikola Ivanović na drugoj strani ubacio 13.

Početkom drugog poluvremena Zvezda je poenima Lazića i Kinzija došla do najvećih +16 (58:42), ali ipak nije uspevala da prelomi meč.

Crveno-beli su čuvali dvocifrenu prednost tokom treće četvrtine, ali gosti su sve vreme pretili. U 28. minutu Simonović je prvo zakucao, a onda i ubacio trojku posle krađe Micića za 71:54. Ipak, Mega se za samo 30-ak sekundi vratila trojkama Ivanovića i Nikolića, pa je Zvezda pred odlučujući period imala +12 (72:60).

Ni u poslednjoj deonici nisu se promenile stvari na parketu. Zvezda je bez većih problema održavala dvocifreno vođstvo, ali borbeni igrači Mege joj nisu dozvoljavali da prelomi meč u svoju korist.

Slično keo i u prvoj utakmici, odličnu rolu u finišu imali su Marko Simonović i Marko Gudurić koji su bili i najzaslužniji što su crveno-beli mirno priveli meč kraju u svoju korist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d