Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.11.2015.

17:01

Igokea šokirala Zvezdu u Pioniru!

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Igokee u Pioniru sa 87:81, u 10. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Ekipa Dejana Radonjića pretrpela je treći poraz ove sezone u ABA ligi, a drugi na svom terenu u Pioniru.

Ništa početkom utakmice nije nagoveštavalo veliki trijumf Igokee. Zvezda je krenula furiozno posle velike pobede u Minhenu, imala je u šestom minutu 14 poena prednosti (18:4), ali je pala u nastavku.

Igokea je preokrenula početkom poslednje deonice serijom 13-0 i u finišu je pametnom igrom uspela da dođe do pete pobede u sezoni.

Komatina je imao 18 poena i 3 skoka, a Radivojević, koji je prelomio meč u finišu, imao je 18 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Na drugoj strani, Simonović je ubacio 17 (sve u prvom delu), a gudurić i Jović po 12 poena.

Tok meča:

Crveno-beli furiozno su otvorili duel sa Igokeom, pa je Željko Lukajić već posle 60 sekundi morao da zatraži tajm-aut. Gudurić je ubacio šest brzih poena, pogodio je i Tompson za startnih 8:0.

Gudurić i Tompson nisu se previše istakli u pobedi u Minhenu u četvrtak, pa su protiv Igokee ubacili prvih 11 poena (Gudurić 6). Jović je nastavio sa sjajnom igrom u odbrani koju prikazuje tokom cele sezone, pa je u četvrtom minutu Zvezda imala i prvo dvocifreno vođstvo - 13:2.

Igokea se tek u finišu prve deonice konsolidovala, ali je Zvezda ipak posle deset minuta vodila sa 27:18 uz 7 poena Tompsona i 6 Gudurića. Rebić i Simonović ponovo su bili sjajni, kao i protiv Bajerna.

Za razliku od početka utakmice, početak druge deonice u potpunosti je pripao Igokei. Gosti iz Laktaša igrali su veoma angažovano, ubacili su neke šuteve sa distance i prišli na -4 u 11. minutu (27:23).

Ipak, na drugoj strani je Simonović zadržao fantastičnu šutersku formu iz Minhena. Ubacio je brzo tri trojke i bio je najzaslužniji što je Zvezda odbila nalet gostiju. Igokea se na to nije obazirala, nastavila je sa odličnom igrom i odličnim šutem za tri poena, pa je Radonjić morao da reaguje tajm-autom u 19. minutu.

Simonović je prvo poluvreme okončao još jednom trojkom, pa je posle 20 minuta imao 17 poena (5-7 za tri), a Zvezda je vodila sa 48:41.

Laganim poenima Milera, Tompsona i Cirbesa Zvezda je na startu drugog dela ponovo došla do dvocifrene prednosti, ali Igokea se brzo ponovo vratila u meč. Kvinsi Miler je sa dva zakucavanja, a posebno drugim, podigao publiku na noge u Pioniru.

Nije Zvezda uspevala da se odlepi i prelomi utakmicu. Milera nije išao šut, a iskusna ekipa Igokee je sve vreme imala priključak. U finišu treće deonice Igokea je posle poena Radivojevića smanjila na 63:58, a taj rezultat ostao je i na kraju treće četvrtine.

Četiri poena Igokee na startu poslednje deonice dovele su goste na samo poen zaostatka, pa je Dejan Radonjić reagovao tajm-autom. Ni to nije pomoglo, pa je Igokea serijom 13-0 došla do vođstva 67:63 sedam minuta pre kraja.

Ništa nije polazilo za rukom igračima Zvezde u tim trenucima, pa je Igokea imala odličnu priliku da napravi veliko iznenađenje.

Pet minuta pre kraja bilo je 72:66 za goste, a Miler i Jović su trojkama doneli izjednačenje. Ipak, probudio se Vuk Radivojević koji je sa osam vezanih poena doneo svom timu veliku prednost – 80:72.

Tu je praktično i odlučen meč. Zvezda u finišu nije uspela da preokrene, delovali su i umorno crveno-beli, pa je Igokea ostvarila veliku pobedu u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

285 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu