Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.05.2015.

00:27

LeBron uz zvuk sirene za 2-2!

Košarkaši Klivlenda pobedili su Čikago u gostima sa 86:84 poenima LeBrona Džejmsa u poslednjoj sekundi!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Kavsi tako izjednačili na 2-2 u polufinalnoj seriji istične konferencije u NBA ligi.

Zvezdi Klivlenda prethodno nije sviran faul na ulazu, ali je lopta ostala u posedu gostiju, a Džejmsu je 1,5 sekundi bilo sasvim dovoljno da iz ćoška pogodi za 2-2.

Meč u Junajted centru bio je prilično izjednačen. Domaćin je bio znatno oslabljen neigranjem Paua Gasola, ali je Čikago i pored toga u poslednjoj deonici propustio veliku priliku da povede sa 3-1.

Pred start poslednje četvrtine Bulsi su imali sedam poena viška, ali Klivlend je zaigrao odličnu odbranu i brzo je prepokrenuo stvari u svoju korist. Taman kada je delovalo da će gosti mirno privesti meč kraju Rouz se probudio, pogodio nekoliko teških šuteva uključujući i jednu trojku, pa je ponovo o pobedniku odlučivala sama završnica.

LeBron je ostao miran na kraju i tako uzvratio na pobednički koš Rouza iz treće utakmice. Zanimljivo je da je tri večeri zaredom viđen koš za pobedu u NBA ligi, posle poena Rouza i Pirsa u prethodne dve večeri.

Džejms je imao povredu skočnog zgloba, ali je stegao zube i meč je završio sa 25 poena, 14 skokova i 8 asistencija. 15 poena i 9 skokova imao je Mozgov, 13 i nekoliko važnih trojki dodao je Džej Ar Smit, a Irving i Tompson ubacili su po 12 poena.

U poraženom timu, Derik Rouz je imao 31 poen i 4 asistencije, ali ga je pratio samo Džimi Batler sa 19 poena i 5 skokova. Veliki peh za Bulse bilo je neigranje povređenog Gasola.

Serija se sada seli u Klivlend, a šesti meč biće odigran u Čikagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve