Nova vest
Košarka

Petak, 24.04.2015.

17:13

DR: Veliki uspeh, ali želimo prsten

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je vreme da ’crveno-beli’ prekinu tradiciju i prvi put u istoriji kluba osvoje trofej u ABA ligi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Zvezda će se za titulu od subote boriti sa Cedevitom, pošto je sa 3-1 u seriji slavila protiv Partizana, dok su Zagrepčani tek posle majstorice eliminisali Budućnost.

Plasmanom u Evroligu ostvarili smo veliki uspeh, ali naša želja je da uzmemo trofej. Svesni smo da je Cedevita odlična ekipa i moramo da budemo koncentrisani kako bismo prvi put osvojili Jadransku ligu”, naglasio je Radonjić.

Radonjić je istakao da se nada da će navijači prepoznati šansu da se napravi veliki uspeh i u subotu i nedelju ispuniti “Pionir”.

Ne želimo svečarsku atmosferu, pozivam publiku da dođe u što većem broju i pomogne mladoj ekipi”, istakao je Radonjić.

Trener Zvezde je dodao da je u klubu vladalo veliko slavlje posle eliminacije Partrizana, ali da su se stvari ubrzo vratile u normalu.

Sistem takmičenja je takav da polufinale ne donosi samo ulazak u narednu fazu, već i da dobija na dodatnom značaju. Igrali smo protiv Partizana, znamo koliko to izuskuje snage i mentalne potrošnje, ali svesni smo kvaliteta Cedevite. Ove godine su sastavili tim od domaćih igrača sa velikim potencijalom, što se posebno videlo u petom meču u Podgorici”, rekao je Radonjić.

Kapiten Zvezde Luka Mitrović rekao je da je Cedevita kvailitetan protivnik, što je dokazala protiv Budućnosti iako je prva dva duela poražena.

Obe ekipe u finale ulaze posle uspeha i velikog pritiska u polufinalu, ali to ne znači da ćemo olako shvatiti mečeve protiv Cedevite. Prezadovoljni smo što smo pobedili Partizan, a igranje u Zvezdi zahteva maksimalnu motivisanost, posebno kada se igraju finalne utakmice. Pokušsaćemo da klubu donesemo prvi trofej”, rekao je Mitrović.

Prvi duel između Zvezde i Cedevite igra se u subotu od 21 čas, drugi je na program dan kasnije od 20.30, a potom se serija seli u Zagreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu