Nova vest
Košarka

Utorak, 21.04.2015.

10:25

Vilijams: Trener nas sjajno spremio

Plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams istakao je ulogu trenera Dejana Radonjića u pobedi nad Partizanom u polufinalnoj seriji ABA lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

“Igrali smo bolje tri od četiri duela, fokusirali smo se na odbranu, a trener je obavio sjajan posao pripremajući nas – i rasporedom treninga i gledanjem snimaka. Nadgledao nas je i naglasio nam je koliko su mečevi važni – nije da to nismo znali, ali on nam je stalno to govorio: ’Ako želite da osvojite titulu i da igrate Evroligu, dajte sve od sebe’. To smo i uradili“.

Posle prva dva meča bilo je 1-1, a onda je Zvezda dva puta slavila pred Partizanovim navijačima.

“Mislim da ’gostujući’ teren nije bio toliki problem – glasno je svejedno, tako sam i razmišljao. Obe ekipe poznaju halu, publika je poslednje što je trebalo da utiče na nas i sve treba da se svede na košarku, što su sudije i omogućile“.

Vilijams je odigrao izvanredno u četvrtom meču, ali kaže da je kolektiv doneo plasman dalje.

“Imali smo uspona i padova ove sezone, ali uglavnom je bilo dobro. Ne mogu da opišem koliko sam ponosan na ove mlade momke i na ceo tim. Svaki put bi se neko drugi istakao – Bobi, ja, Čarls je celu ovu seriju igrao sjajno, baš kao i Kalinić. Ta raznovrsnost čini ovaj tim dobrim. Na Bobiju je bio veliki fokus, nije imao uobičajeni učinak, ali je davao dobre pasove i donosio je ispravne odluke“.

Drugi finalista biće poznat u sredu kada majstoricu u Podgorici igraju Budućnost i Cedevita.

“Obe ekipe su teški protivnici, inače ne bi ni dogurali do ovde. Kod kuće smo obe ekipe dobili i igrali dobro, a u gostima smo pobeđivali sa po poenom razlike. Poznajemo ih, pogledaćemo peti meč, pa ćemo da vidimo“, zaključio je 29-godišnji Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu