Nova vest
Košarka

Sreda, 11.03.2015.

14:47

DV: Sve Zvezdi, ništa Partizanu

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je u intervjuu za Sport Network da nije pravedno da sav novac ide Crvenoj zvezdi, a nimalo njegovom klubu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Partizan je pravio rezultate, a ovaj novi klub, ne znam ni da li je član Sportskog društva Crvena zvezda, tek pravi rezultate. I on bude favorizovan. Ranije nije bio slučaj da Partizan dobija novac od državnih firmi, a da Zvezda nema, kao što je to sada slučaj“, kaže Vujošević

“Javna preduzeća se finansiraju od novca svih građana, pa tako i navijača Partizana. Sada sve pare idu u Zvezdine klubove, a ništa u klubove SD Partizan. To nije moralno, nije pravedno, nije dobro", dodao je Vujošević.

Partizan je trenutno treći na tabeli ABA lige sa skorom 17-7 i do kraja regularnog dela može da završio kao drugi na tabeli, ali i kao četvrti.

"Neće biti lako s kim god da igramo, ali ni Partizan neće biti nikome lak protivnik. Kad dođe vreme za plej-of, mislićemo o tome. Nećemo imati prednost domaćeg terena, ali osnovna prednost jeste igrački kvalitet tima i stanje duha. Nadam se da ćemo makar tad biti zdravstveno kompletni. Partizan je i dalje gladan trofeja, ali su povećani i ambicije i frustriranost suparnika", kaže trener crno-belih u intervjuu web televiziji Sport Network.

Vujošević kaže da je Partizan političkom voljom doveden u situaciju da ne možeo da plaća igrače, da se godinama sistematski uništava, ali dodaje da su igrači svesni situacije.

"Trudimo se da neredovna primanja ne proizvedu njihovu smanjenu angažovanost. Kad su već ušli u tu priču znajući da je ona otvorena i problematična u finansijskom delu, od njih se traži da ne napuštaju tim dok se on zajednički bori. Minimum korektnosti jeste da ostanu do kraja sezone", rekao je Vujošević i dodao:

"Nije teško naći motivaciju, teško je naći takve ljude. To su momci koji vole Partizan, koji imaju ponos, koji prosto imaju spremnost da se nose sa nepravdom, nije im novac u prvom planu. To su ljudi koji nemaju nisku tačku topljenja“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu