Nova vest
Košarka

Nedelja, 11.01.2015.

18:56

Zvezda preko borbene Mege do 17-0

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su savršen učinak u regionalnoj ABA ligi i posle 17. kola.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Kaznena ekspedicija Dejana Radonjića pobedila je Mega Leks u gostima rezultatom 77:75.

Borbena ekipa Mege počela je odlično duel pred krcatim tribinama u Mitrovici. Povela je sa 10:2 na startu i uspevala je da zadrži vođstvo sve do sredine druge deonice.

Zvezda je tada preuzela kontrolu, imala je u nekoliko navrata i 10 poena viška, ali je ipak morala da strepi za pobedu. Na kraju je presudila lucidno ukradena lopta i asistencija Vilijamsa za Blažiča u poslednjim trencuima meča.

I u poslednjoj četvrtini viđena je slična slika. Zvezda je u 32. minutu imala +10 (62:52), a samo dva minuta kasnije Mega je serijom 8-0 uhvatila potpuni priključak.

Tada je stvari u svoje ruke uzeo Nikola Kalinić, vezao je sedam poena i vratio svom timu sigurnu prednost – 71:62. Tu nije bio kraj. Mega je minut pre kraja ponovo prišla na –2. Vilijams je pogodio jedno bacanje, a Miljenović je smanjio na 75:74.

Imala je Mega i napad pri tom rezultatu, ali je maestralni Vilijams ukrao loptu i proigrao Blažiča koji je pogodio za 77:74. Tu je praktično bio kraj, Miljenović je pokušao da namerno promaši drugo bacanje, ali je MArjanović uhvatio loptu.

Nikola Kalinić ponovo je odigrao sjajno sa 19 poena (7-12), 6 skokova i 4 asistencije. Boban Marjanović imao je 8 poena i 6 skokova, a Blažič je dodao 15 poena. U domaćem timu, Musli je imao 17 poena i 11 skokova, 14 je ubacio Miljenović uz 6 asistencija, a 12 su dodali Krstić i Zagorac.

Tok meča:

Zvezda je povela na startu poenima Bobana Marjanovića, ali na drugoj strani veoma raspoloženj je bio Musli. Ubacio je šest od prvih osam poena svoje ekipe i Dejan Radonjić je morao da reaguje – 8:2.

Imala je Mega i 10:2 posle zakucavanja Kešelja, ali Zvezda se preko Marjanovića, Kalinića i Mitrovića brzo vratila u meč. Ekipa Mega Leksa je, kao i uvek, igrala protiv Zvezde izuzetno motivisano, pa je uspevala da održi prednost u prvoj deonici.

Krstić i Zagorac pridružili su se Musliju, pa je domaćin imao pet poena viška nakon 10 minuta – 19:14.

Ulaskom Jovića Zvezda je zaigrala mnogo bolje u odbrani, pa je i razlika u korist domaćina počela da se smanjuje. Kalinić je bio odličan na oba kraja parketa, ali Zvezdu nije služio šut sa distance.

Ipak, prvo vođstvo posle startnih 2:0 Zvezdi je doneo Jović trojkom u 15. minutu – 26:25. Zvezda od tog trenutka praktično nije ispuštala vođstvo do kraja poluvremena, a Vilijams i Dženkins doneli su crveno-belima +8 nakon 20 minuta – 41:33.

Zvezda je početkom drugog poluvremena stigla i do prve dvocifrene prednosti nakon saradnje Vilijamsa i Kalinića, ali nije uspevala da prelomi meč.

Jeftine izgubljene lopte i promašeni otvoreni šutevi ostavili su domaćinu nadu da može da se vrati u meč.

Upravo zbog propuštenih prilika Zvezde, Mega je pred poslednju deonicu zaostajala samo osam poena – 60:52.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

228 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu