Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.11.2014.

17:11

Španski derbi koji Zvezdaši čekaju

Navijači Crvene zvezde nestrpljivo iščekuju meč sa Olimpijakosom, ali crveno-beli će sa pažnjom pratiti još jedan meč.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Od 20.45 Valensija dočekuje Laboral Kuču, a eventualni trijumf tima iz Vitorije znatno bi umanjio šanse Valensije da prođe u Top 16 fazu.

Ekipa Velimira Perasovića do sada ima sva tri poraza, a hrvatski stručnjak svestan je da je njegovom timu trijumf neophodan.

“Kako nedelje prolaze, pobeda nam je sve potrebnija, naročito kod kuće. Svesni smo da ćemo teško proći u Top 16 fazu ako sada izgubimo. Ovaj datum i meč crvenim slovom je upisan u našem kalendaru jer moramo da pobedimo. Nervoza nije dobra, uvek može da se desi loš dan protiv ekipe koja je u formi, tako da ćemo videti kako ćemo se izboriti sa time“, rekao je Perasović.

U prvoj rundi Valensija je u meču ’na jednu loptu’ izgubila od Olimpijakosa kod kuće, a onda su usledila dva poraza na strani, od Galatasaraja i Zvezde. Sada je na redu Laboral Kuča.

“Tim iz Vitorije igra direktno, igraju brzo i napadi im kratko traju, ali su kvalitetni. Vidno su napredovali – pokušavaju da trče što je više moguće i svi igrači im učestvuju u utakmici“, analizirao je hrvatski stručnjak narednog rivala.

I bek Pau Ribas naglašava da je trijumf imperativ za Valensiju.

“Ako želimo da imamo šanse za Top 16, potrebna nam je pobeda kako god – ne sme da bude izgovora. Laboral Kuča je počela sezonu nešto lošije, a sada se sve promenilo – oni bi trebalo da nam budu primer“, kaže Ribas.

Laboral Kuča je u prvoj rundi dobila Neptunas, usledio je poraz od Olimpijakosa, a zatim trijumf nad Galatasarajem 91:90 u veoma kvalitetnom i uzbudljivom okršaju.

Navijači crveno-belih želeće da Baskijci ponove sličnu partiju, a trener Marko Krespi ističe je da je protivnik kvalitetan uprkos lošijem startu.

“Kada počne meč, niko ne razmišlja o tome šta je bilo ranije. Oni su odlična ekipa, igraju u brzom ritmu sa mnogo dodavanja i sprinteva, a u odbrani forsiraju igru sa mnogo kontakta. Moramo da budemo tehnički spremni, ali i mentalno. Biće agresivni od samog početka, a mi smo uvežabavali odgovore na tu agresivnost“, kazao je italijanski stručnjak.

Pobeda Valensije donosi novu neizvesnost u D grupi, dok trijumf Laboral Kuče šanse Perasovićevog tima svodi na minimum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu