Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.10.2014.

20:41

Neptunas 110p pred Zvezdu

Košarkaši Neptunasa nalaze se u sjajnoj formi pred meč sa Crvenom zvezdom u drugom kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Litvanski tim je u ponedeljak u nacionalnom prvenstvu pregazio Žvaigždeš sa 110:84, ubacivši u prvom poluvremenu čak 61 poen.

Neptunas je predvodio Deividas Gailius sa 19 poena i 4 asistencije, dok su po 13 ubacili Mustafa Šakur i Egidijus Dimša. 11 je dodao Justas Sinika, a po 10 Mindaugas Girdžiunas i Aranas Butkevičus.

Domaćinu je problem iz protivničkog tima pravio samo američi centar Aleks Oriaki sa 19 poena i 8 skokova, dok je Kajl E La Monte ubaciio 14 uz 6 asistencija, ali je i izgubio toliko lopti.

Neptunas ima svih sedam pobeda u litvanskom prvenstvu, pa mu u leđa gledaju Lijetuvos Ritas i Žalgiris. Na debiju u Evroligi je poražen ubedljivo od Laboral Kuče 88:69.

Zvezda gostuje u Litvaniji u četvrtak od 18:00 časova, a crveno-beli će se namučiti dok stignu u Klaipedu.

Zbog štrajka Lufthanse putuju prvo u Moskvu, potom šest sati čekaju na let do prestonice Letonije Rige, a onda ih očekuje petosatni put do krajnjeg zapada Litvanije i pomenutog lučkog grada na Baltičkom moru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve