Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.08.2014.

12:45

Nedović pauzira bar tri nedelje

Plejmejker reprezentacije Srbije Nemanja Nedović povredio je stopalo i moraće da pauzira najmanje tri nedelje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema saznanjima B92, u pitanju je blaga stres fraktura stopala, zbog koje sledi mirovanje od tri do četiri nedelje.

"Sumnja se na manji prelom pete metatarzalne kosti u desnom stopalu. Nedović se u sredu vraća u Beograd i do kraja nedelje će biti uradjena magnetna rezonanca. Ako nalaz bude potvrdjen, neophodna je imobilizacija i mirovanje od tri do četiri nedelje", rekao je lekar reprezentacije Dragan Radovanović.

Ukoliko Nedović bude pauzirao samo tri nedelje, selektor Aleksandar Đorđević bi mogao da računa na njega za Svetsko prvenstvo u Španiji. Međutim, postoji mogućnost da Golden Stejt Voriorsi zabrane Nedoviću da putuje u Španiju.

Naravno, sve će zavisiti od toka oporavka Nedovića, koji je povredu zadobio na meču sa Bosnom i Hercegovinom na turniru u Trstu. Naša reprezentacija je slavila sa 82:69 u prvoj proveri na pripremama za Mundobasket.

Povreda Nedovića novi je udarac za našu reprezentaciju, pošto je Đorđević već morao da otpiše nekolicinu igrača zbog povreda od početka priprema.

Iako se našao na spisku, prvo je Novica Veličković morao da otkaže zbog povrede, a potom je Đorđević iz sličnih razloga otpisao Ognjena Kuzmića, Vladimira Lučića i Nemanju Dangubića, a sa reprezentacijom više nije ni Dejan Kravić.

Reprezentaciju Srbije već u ponedeljak od 18 časova očekuje drugi meč u Trstu, a rival će joj biti selekcija Kanade.

Svetsko prvenstvo u Španiji igra se od 31. avgusta do 14. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu