Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.06.2014.

16:45

Kecman feštom ispraćen u penziju

Dušan Kecman se oprostio od aktivnog bavljenja sportom u utakmici humanitarnog karaktera u kojoj je učestvovao veliki broj košarkaških legendi.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Igrač koji je svojim pogotkom u finalu ABA lige protiv Cibone u Zagrebu upisao svoje ime u istoriju “crno-belih” završiće igračku karijeru u 36. godini.

Meč pod nazivom “Defile košarkaških velikana” igrao se u hali Pionir, a sav prihod od ulaznica biće uplaćen za renoviranje i opremanje obdaništa “Dečja radost” u Svilajncu, koje je oštećeno u nedavnim poplavama.

"Hvala publici, hvala navijačima što su se odazvali pozivu i napravili ovakav ambijent, a i podržali humanitarnu akciju. Ovi trenuci će ostati zauvek u mom srcu i mislim da je ovo sjajna poruka i poziv da bude što više ovakvih dešavanja. Želja nam je da se taj vrtić što pre obnovi i da se mališani što pre vrate u svoje učionice, radionice iz kojih će izaći kao budući šampioni", rekao je Kecman po završetku meča.

Učešće u utakmici je najavilo tridesetak sadašnjih i bivših košarkaša, a trenerske dužnosti obavljaće Duško Vujošević, Miroslav Nikolić, Marina Maljković i Nataša Kovačević.

U uvertiri utakmice predstavljena su dva tima, 007 i 006, a među najvećim prisutnim zvezdama su Bogdan Bogdanović, Nikola Peković. Bo Mekejleb, Marko Kešelj, Milan Gurović, Vladimir Radmanović...

Prisutni su i nekadašnji Kecmanovi nekadašnji saigrači Ognjen Aškrabić, Krešimir Lončar, Uroš Tripković, Novica Veličković, Duško Savanović. Posle kratkog preformansa bubnjara, jedan od najboljih domaćih trubača Dejan Petrović izveo je himnu republike Srbije.

Priznanje Kecmanu odao je i aktuelni plejmejker Partizana Leo Vesterman, na svom Tviter profilu.

Kecman je ubacio prve poene za svoj tim 006 pogotkom za tri poena, a istakao se i Slavko Vraneš, blokadom na Mekejlebu. Najozbiljnije je ovu utakmicu u početku shvatio Lončar, postigao je četiri poena već na samom startu.

Trener Mega Vizure Dejan Milojević je u izjavi za B92 poručio Kecmanu da se što bolje odmori i da se brzo vrati u košarku, a nekadašnji saigrač iz Partizana mu je na to odgovorio novom trojkom.

Ekipa 006 posle prve četvrtine ima prednost, 26:20 posle trojke Rašića, nekadašnji plejmejker Partizana je nastavio šuterski niz Miće Berića. Bivši bek "crno-belih" se povredio na početku druge deonice, te je morao da napusti parket.

"Bilo je mnogo predivnih momenata, ona pobeda iz Zagreba je najvažnija, sa Kecmanom je stvarno bilo zadovoljstvo igrati. Drago mi je što sam ovde video mnogo poznatih ljudi koji nisu u Beogradu. Mislim da ima mesta za Kecmana i u stručnom štabu Partizana, siguran sam da će nam se putevi ponovo ukrstiti", rekao je Petar Božić.

U poslednjoj sekundi prvog poluvremena Kecman je pogodio trojku, ne sa one razdaljine kao u Zagrebu, ali je ipak podsetio sve ljubitelje košarke na jedan od najboljih trenutaka u novijoj košarkaškoj istoriji.

Kecman je poluvreme završio kao jedini dvocifreni igrač sa 23 poena, njegov tim 006 vodio je sa 59:47. Trenutno najveća zvezda srpske košarke Bogdan Bogdanović je uz ovacije navijača rekao da Kecmana doživljava jednim od najboljih prijatelja.

U pretposlednjem minute četvrte deonice teren su napustili košarkaši i loptu prepustili klincima, koji su priveli meč kraju sa konačnim rezultatom 108:89 za ekipu 006 u kojoj je igrao Dušan Kecman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu