Nova vest
Košarka

Subota, 10.05.2014.

20:48

Zvezda slavila u Čačku posle 45 min

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju Superligu Srbije bez poraza. U 8. kolu pobedili su Borac u Čačku posle produžetka sa 78:70.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Dejana Radonjića je tako zadržala prvo mesto na tabeli, dok je tim iz Čačka pretrpeo sedmi poraz u sezoni.

Zvezda je dominirala u prvom poluvremenu, nakon 20 minuta je vodila sa 36:19, ali se domaćin vratio u trećoj deonici koju je dobio sa 26:13 i u finišu regularnog dela izborio je produžetak.

U dodatnih pet minuta ipak nije bilo iznenađenja i Zvezda je ostvarila još jednu pobedu.

Ponovo je Boban Marjanović bio dominantna figura sa 30 poena, 12 skokova i indeksom 38. Radenović je imao 7 poena i 6 skokova, a
Jaka Blažič i Demarkus Nelson dodali su po 11 poena. Kod domaćina je najbolji bio Dumić sa 18 poena, 16 je ubacio Marelja, a 20 Protić.

Tok meča:

Zvezda je, za razliku od nekih prethodnih duela, od starta krenula snažno. Jaka Blažič nosio je crveno-bele koji su već nakon prvih 10 minuta imali +10 (21:11).

I u drugoj deonici crveno-beli su nastavili da igraju sjajnu odbranu. Borac je na poluvremenu ubacio samo 19 poena, pa je Zvezda imala ubedljuv prednost – 36:19.

U trećoj deonici došlo je do preokreta na parketu u Čačku. Domaći tim zaigrao je mnogo bolje, pre svega u napadu. Unacio je više poena nego u kompletnom prvom poluvremenu (26:13), Zvezda se nije snašla i imala je samo četiri poena više pred odlučujući period – 49:45.

Delovalo je da će Zvezda uspeti da privede meč kraju bez većih problema. Marjanović se razigrao, crveno-beli su tri minuta pre kraja imali +9 (66:57), ali domaćin je do kraja postigao devet poena i izborio se za produžetak.

U finišu regularnog dela Nelson je promašio dva bacanja, na drugoj strani je Dumić bio siguran za 66:66. Produžetak ipak nije doneo senzaciju. Nelson se sa nakoliko prodora iskupio sa promašena bacanja u finišu regularnog dela i Zvezda je slavila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu