Nova vest
Košarka

Utorak, 29.04.2014.

15:09

Vujošević: Svaki derbi je poseban

Trener Partizana Duško Vujošević rekao da je će zbog eliminacije u polufinalu Jadranske lige ekipa biti dodatno motivisana u derbiju sa Crvenom zvezdom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vujošević je takođe istakao da konačni cilj ’crno-belih’ ostaje odbrana titule šampione Srbije pred duel sa ’večitim’ rivalom, koji je na programu u sredu od 19 časova u „Pioniru“.

Svaki derbi ima specifičan sjaj, igramo pred domaćom publikom i hoćemo da overimo prednost domaćeg terena. Ovaj derbi igra se u posebnom kontekstu, jer oba kluba nisu prošli u finale Jadranske lige. Čini mi se da smo uspeli da se vratimo posle šoka u polufinalu od Cedevite i da se okrenemo onome što nas čeka u budućnosti. Nadam se da će derbi proteći u dobroj igri, poštenom sudjenju i sportskom navijanju“, rekao je Vujošević.

Partizan je ove sezone poražen u oba duela sa Crvenom zvezdom u regionalnom takmičenju, a pred treći derbi oba tima imaju maksimalni skor u Superligi.

Želimo da odbranimo titulu u domaćem prvenstvu, nadam se da će ono biti pošteno, bez obzira na to kako je izabrano rukovodstvo. Mi imamo odradjeni strah oko toga, ali ne i predrasude, jer kako kaže Hamlet: ’Čovek mora da bude spreman na sve’“, dodao je Vujošević.

Centar ’crno-belih’ Nikola Milutinov istakao je da će ekipa dati sve od sebe da zabeleži pobedu u derbiju.

Svaki derbi je od velikog značaja za obe ekipe, naravno imaćemo ogroman motiv, daćemo sve od sebe da pobedimo i nastavimo put ka osvajanju jedinog preostalog trofeja ove godine“, zaključio je Milutinov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu