Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.04.2014.

19:45

Ciboni i Šariću trofej ABA lige!

Košarkaši Cibone osvojili su prvu titulu ABA lige u istoriji kluba pobedivši u finalu u Kombank areni Cedevitu sa 72:59.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Slavena Rimca bila je bolji tim tokom svih 40 minuta, imala je u svojim redovima MVP Darija Šarića i zasluženo je stigla do trofeja.

Cedevita je u prvom poluvremenu u nekoliko navrata uspevala da uhvati priključak, ali Šarić i Blesingejm su igrali veoma dobro i rutinski su priveli meč kraju u nastavku.

Dario Šarić još jednom je potvrdio svoj enorman potencijal, bio je ubedljivo najbolji pojedinac finala sa 23 poena, 11 skokova, 7 asistecnije, 7 iznuđenih faulova i indeksom 33. Marin Rozić je imao 13 poena i 11 skokova, a Blesingejm je dodao 12 poena i 9 asistencija.

Cibona je na kraju, što je veoma zanimljivo, imala više šuteva za tri nego za dva poena (28-22). Na drugoj strani, samo su Tomo Zubčić sa 13 i Goran Suton sa 10 poena bili dvocifreni.

Tok meča:

Prva deonica protekla je u izjedanenoj igri. Cedevita je na startu povela sa 8:4, ali usledila je serija Cibosa 10-0. Blesingejm i Šarić nastavili su u istom ritmu iz polufinala, ali brzo je usledio i odgovor.

Cedevita se predvođena odličnim Baždarićem brzo vratila, izjednačila je na 14:14, ali Cibona je imala četiri poena viška nakon prve deonice (18:14).

I druga četvrtina protakla je u sličnom ritmu, ali Cibona ovoga puta nije ispustila prednost. Trojkama Šarića i Kusa Cibosi su došli do +9 u 12. minutu (23:14), Cedevita se vratila preko Zubčića i Nolana Smita (23:21), ali finiš prvog dela primao je timu Slavena Rimca.

Planinić i Rozić pridružili su se Blesingejmu i Šariću, pa je Cibona nakon 20 minuta imala osam poena viška – 34:26.

I u trećoj deonici Cibona je bila bolji tim. Odbijala je svaki pokušaj prilično loše Cedevite da im se približi, Šarić i Blesingejm odrađivali su svoj deo posla i Cibosi su pred odlučujućih 10 minuta imali +11 (50:39).

U poslednjih deset minuta nije bilo dileme, Cibona je bez većih problema održavala dvocifreno vođstvo, a meč je praktično odlučen u 34. minutu kada je Jagodić Kuridža pogodio za 57:41.

U nastavku nije bilo dileme. Cibona je lako sačuvala veliku prednost i osvojila prvi trofej ABA lige u istoriji kluba.

CIBONA: Kus 8, Planinić 7, Blesingejm 11, Demo, Šarić 23, Rozić 11, Jagodić 4, Junaković, Maura, Arapović, Siriščević 2, Gabrić.
CEDEVITA: Mazalin, Zubčić 7, Ramljak, Babić 4, Delaš 8, Smit 8, Rej, Suton, Bilan, Nurkić 9, Baltić, Baždarić 7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu