Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.01.2014.

20:44

Preokret Makabija, Kalnijetis junak

Košarkaši Makabija došli su do treće pobede u grupi F Top16 fazi Evrolige, pošto su slavili na gostovanju Žalgirisu sa 87:78.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U drugom meču večeri, Lokomotiva je ostvarila prvu pobedu u drugoj fazi, pošto je u triler završnici sa 63:62 bila bolja od Galatasaraja u Istanbulu. Junak tog trijumfa bio je Mantas Kalnijetis, koji je postigao trojku u poslednjim trenucima susreta.

U prvom meču grupe F Real je u sredu deklasirao Bajern sa 111:87, dok je u petak od 20.45 na programu duel Partizana i moskovskog CSKA.

’Ponos Izraela’ je trijumfovao posle velikog preokreta, pošto je domaći tim konstantno održavao prednost u prvom delu meča. Žalgiris je, s druge strane, zabeležio i treći poraz u drugoj fazi elitnog takmičenja i tako je ostao na samom začelju tabele.

Makabi je do trijumfa u Kaunasu predvodio Tajriz Rajs sa 20 poena, Devin Smit je upisao 15 poena i osam skokova, dok su meč sa po deset poena završili Jogev Ohajon i Aleks Tajus, koji je imao i sedam skokova.

U poraženom timu, po 21 poen postigli su Džastin Dentmont i Paulis Jankunas.

U Istanbulu je viđen veoma izjednačen susret, sa puno promena u vođstvu, a na kraju je Lokomotiva bila ta koja je došla do prve pobede u Top16 fazi.

Junak Kalnijetis je meć završio sa 13 poena, a najbolji u trijumfu tima iz Krasnodara bio je Derik Braun sa 16 poena i pet ukradenih lopti. Bivši igrač Partizana Aleks Marić postigao je osam poena i imao pet skokova u pobedi svog tima.

Kod Galatasaraja, Karlos Arojo je postigao 19 poena i imao šest asistencija. Srpski košarkaš Zoran Erceg postigao je osam poena, uz tri skoka i dve asistencije, dok je Milan Mačvan imao poen manje, uz isti broj skokova.

Grupa F, treće kolo
sreda, 15. januar
Real Madrid – Bajern 111:87
četvrtak, 16. januar
Žalgiris – Makabi 78:87
Galatasaraj – Lokomotiva 62:63
petak, 17. januar
Partizan – CSKA Moskva 20.45

Tabela: Real 3/0, Makabi 3/0, Bajern 2/1, CSKA 2/0, Žalgiris 0/3, Lokomotiva 1/2, Galatasaraj 0/3, Partizan 0/2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu