Nova vest
Košarka

Sreda, 01.01.2014.

22:25

Top16: Kraljevski početak Partizana

Košarkaši Partizana počinju u četvrtak Top16 fazu Evrolige duelom protiv Real Madrida u Kombank areni (19h).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crno-beli igraju drugu fazu Evrolige prvi put posle dve godine pauze, a Madriđani u Beograd stižu sa neverovatnim skorom od 25 pobeda bez poraza u sezoni.

Biće to 19. međusobni duel Partizana sa ‘kraljevskim klubom’ u najjačem evropskom takmičenju. Madriđani su od 18 prethodnih dobili 16, ali gotovo svaki meč u Beogradu bio je veoma neizvestan.

Partizan u meč ulazi nakon teške pobede u Laktašima protiv Igokee, ali problem crno-belima će sigurno predstavljati odsustvo Duška Vujoševića koji je na lečenju na VMA.

U ekipi neće biti povređenog Lea Vestermana, kao ni Davisa Bertansa koji se povredio još prošle sezone. Ipak, u odnosu na poslednju utakmicu u Evroligi, Partizan će biti jači za Milenka Tepića koji je u međuvremenu stigao.

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić rekao je pred početak Top16 faze Evrolige da je Real veliki favorit, ali da i njegova ekipa ima šansu, nazvavši Madriđane ‘ljudima od krvi i mesa’.

Sa druge strane, trener Madriđana Pablo Laso, rekao je da je Partizan veoma opasan kada igra kod kuće i izdvojio Milosavljevića, Bogdanovića, Kinsija i Lovernja kao snagu crno-belih.

U četvrtak je na programu još četiri duela prvog kola u Top16 fazi. U ‘Partizanovoj F grupi’ igraju još Galatasaraj i Makabi u Istanbulu, a u okviru E grupe sastaju se Barselona – Efes, Unikaha – Laboral Kuča i Panatinaikos – Armani.

Top16, prvo kolo:

Grupa E:

četvrtak:
Barselona – Efes (20.45h)
Unikaha – Laboral Kuča (19h)
Panatinaikos – Armani (20.30h)

petak:
Olimpijakos – Fenerbahče (20.30h)

Grupa F:

četvrtak:
Galatasaraj – Makabi (19h)
Partizan – Real Madrid (19h)

petak:
Lokomotiva – CSKA (14h)
Žalgiris – Bajern (18.45h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve