Nova vest
Košarka

Petak, 07.06.2013.

12:05

Kreće 3 na 3 basket tura po Srbiji

Nacionalni sporstki savez 3x3 basket ovog leta sa ponosom predstavlja 3x3 Serbia Tour!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tour će se sastojati od 4 kvalifikaciona turnira i jednog finalnog nacionalnog turnira Srbije, gde će se naći 16 najkvalitetnijih timova naše zemlje.

Šampion Srbije imaće čast da reprezentuje našu zemlju na FIBA Master turniru u Lozanu (Švajcarska) 30. i 31. avgusta.

Po četiri najbolje plasirana tima sa četiri kvalifikaciona turnira gde su domaćini Kragujevac, Novi Sad, Niš i Beograd imaće priliku da osvoje nacionalnu titulu Srbije i to 12. avgusta u Beogradu za kada je zakazano veliko finale Srbije.

Ko će ove godine biti nacionalni šampion u zemlji koja je u 2012. bila zvanično najuspešnija nacija u basketu 3x3, saznaćemo uskoro? 3x3 Kragujevac je prvi turnir u nizu 3x3 karavana za ovu godinu. Zakazan je za 8. i 9. jun na terenu PMF a na njemu se očekuju najkvalitetnije ekipe iz centralne Srbije i šire. Po svemu sudeći on preti da postane i međunarodni pošto već ima prijavljene ekipe iz inostranstva.

Kategorije u kojima će se održati takmičenje su: seniori (stariji od 18 godina), juniori (18 i mlađi) i žene (uzrasta od 16 do 35 godina).

Prijave za 3x3 Kragujevac ali i za sve ostale turnire u sastavu 3x3 Serbia Tour-a su na: www.3x3planet.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu