Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.05.2013.

16:12

Veliki Spanulis stigao Kukoča

Vasilis Spanulis izabran je za najkorisnijeg igrača završnog turnira Evrolige treći put u karijeri.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Legendarni grčki bek predvodio je u petak i nedelju Olimpijakos na putu ka odbrani titule u Londonu.

Do kojih visina je Spanulis stigao pokazuje i činjenica da je postao tek drugi igrač u istoriji posle Tonija Kukoča koji je tri puta bio MVP završnog turnira.

„Ovo je neverovatno, osećam se sjajno. Ne mogu vam opisati kako se osećam. Ovo je nešto što nisam mogao ni da zanislim da će mi se dogoditi. Moram da zahvalim saigračima, trenerima i svim neverovatnim navijačima. Ovo je neviđeno.“



Spanulis je loše počeo finale, nakon 20 minuta nije postigao nijedan poen, ali je u nastavku eksplodirao i na kraju je završio sa 22 poena.

„Utakmica traje 40 minuta i trebalo mi je malo vremena da pročitam kako će igrati protiv mene. Na svu sreću, pronašli smo odgovore. Ono što smo uradili je zaista neverovatno i ne mogu da vam opišem koliko je ovo za nas velika stvar. Osvajanje treće titule MVP i izjednačavanje sa Kukočem je takođe nešto neverovatno. Radio sam naporno i želim da zahvalim Evroligi, saigračima, trenerima, navijačima... Svima koji su verovali u mene“, rekao je Spanulis nakon meča.

Navijači Olimpijakosa umeli su da proslave veliku pobedu u Londonu ali i u Pireju gde se slavilo do ranij jutarnjih sati:

Više o uspehu Olimpijakosa pročitajte u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu