Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.04.2013.

23:04

EL: Barselona na 'fajnal foru'!

Košarkaši Barselone treći su učesnici 'fajnal fora' Evrolige, pošto su na svom terenu savladali Panatinaikos u majstorici sa 64:53.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Utakmicu je presudila prva četvrtina, kao i loš procenat šuta košarkaša Panatinaikosa za tri poena, koji su pogodili samo jednu trojku iz 16 pokušaja, naspram 8/27 španskog tima.

Najbolji u redovima domaćih bili su Navaro sa 15 i Uertas sa 10 poena, kao i Nejtan Džavai, koji je postigao devet poena uz tri blokade.

Stefon Lazme je predvodio gostujuću ekipu sa 16 poena, dok je Dimitris Dijamantidis zakazao sa šest poena i šutom 0/3 za tri poena.

Barselona je dominantno dobila prvu četvrtinu, košarkaši Panatinaikosa odolevali su samo u uvodnim minutima, da bi Barselona posle rezultata 14:10 serijom od 14:4 stekla veliku prednost posle prvih 10 minuta – 28:14. Ekipa Argirisa Pedoulakisa je uspela da parira katalonskom timu u drugoj četvrtini, koju je i dobila rezultatom 19:16. Barselona je potpuno zaustavila najboljeg igrača gostujućeg tima Dimitrisa Dijamantidisa, koji je za 20 minuta postigao samo dva poena, uz tri faula. U životu ih je održavao bivši igrač Partizana Stefon Lazme sa 10 poena, od kojih je šest postigao u završnici druge četvrtine. U vodećem timu najbolji bio Huan Karlos Navaro sa 10 poena, od toga dve trojke.

U trećoj četvrtini viđeno je malo poena, PAO je tu četvrtinu dobio rezultatom 10:7 i prišao na osam poena minusa. U poslednjoj četvrtini takođe je viđeno malo poena, Panatinaikos je stigao na 59:53, ali je Uertas svojom drugom trojkom iz sedam pokušaja odagnao sumnje oko pobednika. Ušlo se u mirnu završnicu sa nekoliko grešaka igrača grčkog tima, za konačnih 64:53 u korist Barselone.

Pre Barselone na 'fajnal for' Evrolige, koji se igra od 10. do 12. maja u Londonu, plasirali su se CSKA i Real Madrid, dok će poslednji učesnik biti poznat u petak, kada Olimpijakos i Anadolu Efes igraju odlučujuću utakmicu u Atini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve